Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί για την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Οι εορτασμοί και τα έθιμα μπορεί να διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή αλλά η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι της χρονιάς. Για πολλούς ανθρώπους η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μια ευκαιρία να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές με συγγενείς και φίλους. Για άλλους ανθρώπους είναι ευκαιρία να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τους 10 καλύτερους προορισμούς για έναν ιδιαίτερο και μοναδικό εορτασμό της αλλαγής του χρόνου.



10. Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη διοργανώνει μια φαντασμαγορική βραδιά για την αλλαγή του χρόνου με κομφετί να πέφτει εξ ουρανού στην ιστορική Times Square. Το φαντασμαγορικό αυτό γεγονός παρακολουθούν κάθε χρόνο πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι για αυτό πρέπει να παρευρεθείτε από νωρίς για να βρείτε ένα καλό σποτ.



9. Λας Βέγκας

Το Λας Βέγκας δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα αυτή, καθώς η πόλη αυτή βρίσκει οποιαδήποτε ευκαιρία για να κάνει ένα τεράστιο πάρτι. Την παραμονή κλείνουν τους δρόμους για να μπορέσει να παρακολουθήσει με άνεση ο κόσμος τα πυροτεχνήματα. Τα club και τα καζίνο προσφέρουν στο κοινό άφθονα πάρτι για να συνεχίσουν την βραδιά τους.



 
8. Ontario, Καναδάς

Στο Ontario του Καναδά και συγκεκριμένα στο Niagara Falls, διοργανώνεται μια ιδιαίτερη βραδιά για τους επισκέπτες του. Live μουσική από το συγκρότημα Styx και πυροτεχνήματα περιλαμβάνει το πρόγραμμα και όλα είναι δωρεάν.




7. Rio de Janeiro

 Άμα επισκεφθείτε το Rio de Janeiro για την παραμονή θα πρέπει να πάρετε μαζί σας μαγιό καθώς διανύουν την καλοκαιρινή τους περίοδο. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα άφθονα beach party και να χορέψετε με τους ειδικούς στον χορό, τους Βραζιλιάνους.




6. Βαρκελώνη

 Άμα θέλετε να γιορτάσετε την αλλαγή του χρόνου χορεύοντας μέχρι τις πρωινές ώρες η Βαρκελώνη είναι ο προορισμός σας.




5. Παρίσι

Το Παρίσι είναι ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει τα πάντα, χορό, clubbing, ποτό και φαγητό. Γίνονται διάφορα street parties στο Champs- Elysees και στην Μονμάρτη, όπου συγκεντρώνεται ο κόσμος για να παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα από τον Πύργο του Άιφελ.




4. Εδιμβούργο

Το Εδιμβούργο έχει ίσως μια από τις πιο ιδιαίτερες πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις, την οποία ονομάζουν «Hogmanay». Ο κόσμος παρακολουθεί τα πυροτεχνήματα κάνοντας πομπή με δάδες.




3. Koh Phangan, Ταϊλάνδη

Πάνω από 50.000 επισκέπτονται την πόλη Koh Phangan της Ταϊλάνδης για την Πρωτοχρονιά για μια ξέφρενη βραδιά. Το Haad Rin είναι το κέντρο των εκδηλώσεων διοργανώνοντας στην παραλία ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι του κόσμου.




2. Τόκιο

Στο Τόκιο ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς μπορεί να κρατήσει μέχρι και μια εβδομάδα, ξεκινώντας από τις 29 Δεκεμβρίου και φτάνοντας μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου. Οι κάτοικοι την παραμονή τρώνε το παραδοσιακό φαγητό Toshikoshi Soba, που περιλαμβάνει noodles που συμβολίζουν την μακροζωία και ακούνε το Juya No Kane, το οποίο χτυπάει 108 φορές.



 
1. Sydney, Αυστραλία

Οι Αυστραλοί είναι αυτοί που ξέρουν πραγματικά να γιορτάζουν την αλλαγή του χρόνου καθώς υπάρχει κάτι για όλους από οικογένειες μέχρι και για νέους. Τα πυροτεχνήματα στην κεντρική γέφυρα του Sydney είναι το κύριο event, το οποία επισκέπτονται άνθρωποι από όλον τον κόσμο.