Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Βυθισμένοι στην εξαθλίωση οι εργαζόμενοι του ALTER

Βυθισμένοι στην εξαθλίωση οι εργαζόμενοι του ALTERΣτο site olympia.gr διαβάσαμε ένα κείμενο της Νάντιας Τριανταφύλλου με τίτλο: Κάποτε δούλευα στο ALTER.
Η συντάκτης περιγράφει τις προσωπικές της εμπειρίες από την εργασία της στο κανάλι και μιλά για τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του σταθμού. Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα που ξεχωρίσαμε, το οποίο είναι συγκλονιστικό και περιγράφει εικόνες πραγματικής εξαθλίωσης. Διαβάστε:
«…δεν κρύβω ότι έχω χάσει την μιλιά μου από αυτά που μαθαίνω ότι συμβαίνουν. Σε ανθρώπους που γνωρίζω αλλά και σε πολλούς ακόμη που δεν έτυχε να γνωρίσω. Είδα την ανακοίνωση που έβγαλαν στο μπλόγκ τους ζητώντας τρόφιμα για οικογένειες που στην κυριολεξία ΠΕΙΝΑΝΕ και σοκαρίστηκα. Έμαθα για παιδιά μικρά που έχουν γεμίσει πληγές στον ποπό τους γιατί οι γονείς τους δεν έχουν να τους πάρουν πάνες και είναι με φασκιές, έμαθα για παιδιά που υποσιτίζονται , έμαθα για συναδέλφους που έχουν μείνει μισοί από την πείνα, έμαθα για άλλους που πούλησαν ότι είχαν και δεν είχαν για να καταφέρουν να περάσουν λίγο καιρό μέχρι να δουν τι θα κάνουν, έμαθα για άλλους που αγγίζουν τα όρια της κατάθλιψης από το άγχος που τους βαραίνει με τα δάνεια τους όλα ανοιχτά, όλα σε εκκρεμότητα. Έμαθα για την βοήθεια που θα στείλουν συνάδελφοι από τον ΑΝΤ1 και τον ΑΛΦΑ σε τρόφιμα, γιατί μόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ζητάνε όχι χρήματα. Έχω πάθε ΣΟΚ από όλα αυτά που συμβαίνουν σε τόσες οικογένειες και που ο κόσμος δεν τα ξέρει . γιατί οι λοιποί καναλάρχες σιωπούν και το θέμα του ΑΛΤΕΡ δεν «παίζει» στα ΛΕΓΟΜΕΝΑ μέσα μαζικής ενημέρωσης».

tsantiri.gr