Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Χιόνια την Πέμπτη και στη ΘεσσαλονίκηΧιόνια την Πέμπτη και στη Θεσσαλονίκη
Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011. Τα φαινόμενα στη Κεντρική Μακεδονία και το Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ από το μεσημέρι και μετά στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από 4 έως 6, στηνυπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 11 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 7 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 12 έως 15 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 13 έως 16 βαθμούς.
Ανατολικοί – βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Ιόνιο και δυτικοί – βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Ιόνιο.
Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα δυτικά και βόρεια ορεινά από το απόγευμα και μετά, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, στρεφόμενοι από το μεσημέρι πρόσκαιρα σε νοτιοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς.
Χιονοπτώσεις κατά περιόδους ισχυρές, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 2 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.