Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Το ομαδικό σεξ η νέα επικίνδυνη «μόδα» των εφήβων στις ΗΠΑ

Το ομαδικό σεξ η νέα επικίνδυνη «μόδα» των εφήβων στις ΗΠΑΑνησυχητικές διαστάσεις έχει αποκτήσει η νέα μόδα μεταξύ των εφήβων στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς όλο και περισσότερες έφηβες δηλώνουν πως έχουν συμμετάσχει σε ομαδικό σεξ ήδη από την ηλικία των 15 ετών.
Ολο και περισσότερες έφηβες συμμετέχουν σε ομαδικό σεξ ήδη από την ηλικία των 15 χρόνων στις ΗΠΑ, με τις μισές να δηλώνουν ότι εξαναγκάστηκαν σε αυτό από τους συντρόφους τους, όπως αποκαλύπτει νέα αμερικανική έρευνα. Σύμφωνα με ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου της Βοστώνης, διαπιστώθηκε ότι μία στις 13 έφηβες δηλώνει ότι είχε κάποια στιγμή στη ζωή της σεξουαλική εμπειρία που περιελάμβανε «πολλαπλούς εραστές» και ότι συχνά αυτό ήταν απαίτηση του συντρόφου τους, ο οποίος είχε επηρεαστεί από πορνογραφικές ταινίες.
Η μέση ηλικία των κοριτσιών που ερωτήθησαν και δήλωσαν ότι συμμετείχαν σε ομαδικό σεξ είναι 15,6 έτη, ενώ εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι οι μισές από αυτές δεν χρησιμοποίησαν προφυλάξεις. Η έρευνα διεξήχθη σε 328 κορίτσια από φτωχογειτονιές της Βοστόνης, που είχαν επισκεφθεί κλινικές σεξουαλικής υγείας της περιοχής τους.
«Τα κορίτσια είναι πέντε φορές πιθανότερο να συμμετάσχουν σε ομαδικό σεξ αν τα ίδια ή οι σύντροφοί τους παρακολουθούν πορνό. Από εκείνες που συμμετείχαν, οι μισές έκαναν πράγματα που ο σύντροφός τους είχε δει πρώτα σε πορνό. Το πορνό μπορεί να επηρεάσει ή ακόμη και να καθορίσει τη σεξουαλική συμπεριφορά αυτών των εφήβων» τόνιζει η Eμιλι Ρόθμαν, καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας στη σχολή.
Σύμφωνα με την έρευνα η συμμετοχή σε ομαδικό σεξ συνδέεται και με την κατανάλωση αλκόολ και ναρκωτικών καθώς το ένα τρίτο από τις έφηβες που δήλωσαν ότι συμμετείχαν σε όργιο παραδέχθηκαν ότι έιχαν καταναλώσει τουλάχιστον ένα από τα δύο.
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr