Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Κακοκαιρία με τσουχτερό κρύο



Κακοκαιρία με τσουχτερό κρύο
Επιδείνωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου με βροχές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ που από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι εντάσεως 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις που τις πρωινές ώρες στη Θράκη θα εκδηλωθούν βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Το απόγευμα και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως 7 έως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που από το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και στα λιμάνια με τους ανέμους να φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.
Τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται με δυσκολία. Από τον Πειραιά, το πρωί, δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του «Blue star delos» για Πάρο, Νάξο, Ιό, Θήρα, αλλά και του «Blue star Ιθάκη» για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.
Επίσης δεν έγινε το δρομολόγιο του πλοίου «Αγ. Γεώργιος», για Σέριφο, Σίφνο, Φολέγανδρο, Σίκινο, ‘Ιο, Θήρα.
Από τη Ραφήνα το πλοίο «Πηνελόπη» εκτελεί τα δρομολόγιά του μόνο μέχρι την Άνδρο, αλλά όχι για Τήνο και για Μύκονο.
Από το Λαύριο δεν έγινε, επίσης, το δρομολόγιο του πλοίου «Μαρμάρι Εξπρές» για Κέα και Κύθνο.
Στον Αργοσαρωνικό τα ιπτάμενα δελφίνια πηγαίνουν μόνο μέχρι την Αίγινα, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους στη γραμμή Λευκίμη-Ηγουμενίτσα.
Το Λιμενικό καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πρακτορεία ταξιδίων.