Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα
Βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την παραμονή των Χριστουγέννων σε ολόκληρη τη χώρα.
Το βασικό χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι η χαμηλή θερμοκρασία. Πιο αναλυτικά νεφώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια, που θα είναι αυξημένες και θα βρέξεις. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί 8 Μποφόρ με τάση προς εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στη Κεντρική και Βόρεια χώρα.
Ανήμερα των Χριστουγέννων- σε πολλές περιοχές της χώρας- ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει κάτω από το μηδέν . Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και νοτιοδυτικά.
Τι πρέπει να προσέξετε…
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
-Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.