Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Τα tweet για τα μπλόκα πονοκεφαλιάζουν την αστυνομία

Τα tweet για τα μπλόκα πονοκεφαλιάζουν την αστυνομία
Η τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα φαίνεται ότι »πονοκεφαλιάζουν» τους αστυνομικούς καθώς αρκετοί twittάρουν, ενημερώνοντας για τα μπλόκα της αστυνομίας!

Συγκεκριμένα στο Εντμοντον του Καναδά η αστυνομίαπαρατήρησε ξαφνικά ότι τα βραδινά μπλόκα για αλκοτέστ ερήμωναν, ενώ σύντομα το ίδιο πρόβλημα εντιμετώπισε η τροχαία και στο Κάλγκαρι και σε άλλες πόλεις.
Σύντομα η αιτία έγινε γνωστή σε όλους, καθώς επρόκειτο για ένα καινούργιο ‘κόλπο’ ιδιαίτερα δημοφιλές στις νεότερες ηλικίες. Όπως λοιπόν έγινε γνωστό μια ομάδα χρηστών του Twitter ενημέρωνε για τα μπλόκα της αστυνομίας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των αρχών.
‘Το να ρισκάρει κανείς ζωές πολιτών για να έχει περισσότερους followers είναι αρκετά άσχημο’, σχολίασε υπεύθυνος της τοπικής τροχαίας. ‘Κάποιος μεθυσμένος που θα αποφύγει το μπλόκο μπορεί αμέσως μετά να προκαλέσει ατύχημα με τραυματισμό ή και θάνατο ενός άλλου πολίτη’, τόνισαν οι αρχές.
Κάποιοι τόνισαν ωστόσο ότι ούτως ή άλλως παρόμοιες πληροφορίες μπορούν να διαδωθούν και από στόμα σε στόμα μέσω τηλεφώνων, οπότε δεν έχει κάποιο ουσιαστικό νόημα η αντίδραση της αστυνομίας, καθώς οι πολίτες γνωρίζοντας ότι υπάρχουν μπλόκααποφεύγουν να πιάσουν το τιμόνι αν έχουν καταναλώσει αλκοόλ.
Η υπόθεση θυμίζει φυσικά τα γεγονότα στο Λονδίνο με τις εξεγέρσεις που «οργανώθηκαν» μέσω Twitter.