Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Εγκλωβισμός 14 ανθρώπων από χιονοθύελλα στο Καρπενήσι


Εγκλωβισμός 14 ανθρώπων από χιονοθύελλα στο ΚαρπενήσιΣε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια διάσωσης 14 ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα χιόνια, στο δρόμο μεταξύ του Καρπενησίου και του τοπικού χιονοδρομικού κέντρου.

Πρόκειται για τους επιβάτες δύο αυτοκινήτων μεταξύ των οποίων είναι εννέα εκδρομείς για πέντε εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο οι οποίοι επιχείρησαν να κατέβουν από το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι αλλά εγκλωβίστηκαν στο δρόμο λόγω χιονοθύελλας. Σωστικά συνεργεία με μηχανήματα προσπαθούν από το μεσημέρι αλλά δεν έχουν καταφέρει μ’εχρι στιγμής να φτάσουν στο σημείο όπου βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι.
Ακόμη και όταν επιστρατεύτηκε ένα ειδικό μηχάνημα της ΔΕΗ και αυτό δεν μπόρεσε να τους προσεγγίσει. Τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα κινδύνεψαν να αποκλεισθούν αφού η χιονοθύελλα κλείνει αμέσως τους δρόμους και όγκοι χιονιού καλύπτουν κάθε διάβαση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Απέτυχε και η προσπάθεια να φτάσουν στο συγκεκριμένο σημείο κάποιοι διασώστες της τοπικής Πυροσβεστικής ενώ αυτή την ώρα φτάνουν στην περιοχή άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία με ειδικά μηχανήματα.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν το μεσημέρι όταν στο χιονοδρομικό κέντρο βρίσκονταν μια ομάδα εκδρομέων οι οποίοι πέρασαν το βράδυ στο καταφύγιο του χιονοδρομικού. Όταν ξεκίνησαν να φύγουν με κατεύθυνση προς το Καρπενήσι η χιονοθύελλα τους έφραξε το δρόμο. Τότε οι εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο με τα μηχανήματα που διέθεταν έφτασαν κοντά τους και τους πήραν προς το χιονοδρομικό κέντρο.
Λίγο αργότερα τα δύο αυτοκίνητα με τους εκδρομείς και τους εργαζόμενους στο χιονοδρομικό ξεκίνησαν πάλι με κατεύθυνση προς το Καρπενήσι, όμως εγκλωβίστηκαν στα χιόνια.
tsantiri.gr