Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση Γιώργου για διαδοχή στις 18 Μαρτίου

Αντεγκλήσεις μεταξύ Παπανδρεϊκών – Βενιζελικών για τον τρόπο εκλογής νέου προέδρου...

Ταχεία επίσπευση των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 θα εισηγηθεί ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού Συμβουλίου.
Με τον τρόπο αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ που δημοσίευσε αργά το βράδυ της Τρίτης το newsbomb.gr .
Την τελευταία εβδομάδα ο απερχόμενος πρόεδρος δέχεται έντονες πιέσεις τόσο από τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο, όσο και από τα μέλη του πολιτικού Συμβουλίου που συντάσσονται με τις θέσεις του κ. Βενιζέλου, να παραδώσει το κόμμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Αλλά και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος πλέον να επισπεύσει τις διαδικασίες, διότι θέλει να απαλλαγεί από πιθανές αιφνιδιαστικές ανταρσίες και ίντριγκες που θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στη διάλυση.
Όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν απομείνει στο πλευρό του κ. Παπανδρέου του εισηγούνται να μη δεχτεί την προϋπόθεση που θέτει η Βενιζελική πλευρά για εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ από σταθερό σώμα εκλεκτόρων.
Από την άλλη πλευρά οι Βενιζελικοί χαρακτηρίζουν εμμονική τη βούληση του κ. Παπανδρέου να υποστηρίζει διαδικασία εκλογής νέου προέδρου με καθολική ψηφοφορία και δικαίωμα συμμετοχής όλων των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που το κόμμα φυλλοροεί και βρίσκεται στη χειρότερη ιστορική στιγμή του.
Κοντός ψαλμός αλληλούια… Το πολιτικό Συμβούλιο συνεδριάζει σε μερικές ώρες.
Πηγή : Newsbomb