Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

«Στρατός» 48 συμβούλων υπηρετεί στο Γραφείο της Άννας και… παίρνει υπερωρίες 343.000 ευρώ!

«Στρατός» 48 συμβούλων υπηρετεί στο Γραφείο της Άννας και… παίρνει υπερωρίες 343.000 ευρώ!Μόλις… 48 άτομα έχει στη δούλεψή της, για το πολιτικό της γραφείο, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Γνωρίζαμε βέβαια ότι τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις μιας υπουργού ενός τόσο κομβικού υπουργείου είναι λογικό να καθιστούν ελάχιστο τον ελεύθερο χρόνο της, ωστόσο δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την μείζονα ανάγκη για μια «στρατιά» υπαλλήλων -εν μέσω περικοπών και στα υπουργεία- για τις… πολιτικές ανάγκες της κυρίας Διαμαντοπούλου.

Και ενώ στην Ιταλία του Μάριο Μόντι περικόπτονται μισθοί βουλευτών και γίνεται η πρώτη διαλογή σε αμοιβές συμβούλων και υπαλλήλων σε πολιτικά γραφεία βουλευτών, στη χώρα μας εγκρίνεται προυπολογισμός ύψους 343.000 ευρώ για υπερωρίες και μηνιαίες απολαβές των extra υπαλλήλων μιας υπουργού
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» και το parapolitiki.com, με υπογραφή της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 343.000 ευρώ, για ενδεχόμενες υπερωρίες (μέχρι το τέλος Απριλίου) όσων εργάζονται στα πολιτικά γραφεία του Υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Διαύγειας, προκαλείται δαπάνη ύψους 343.000 ευρώ για την υπερωριακή απασχόληση υπαλλήλων στα Πολιτικά Γραφεία της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου, του αναπληρωτή υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και των γενικών και ειδικών γραμματέων του υπουργείου.
Τέλος, όπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο, η υπουργός απασχολεί 48 υπαλλήλους στο πολιτικό της γραφείο. Ο δε αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απασχολεί 21 υπαλλήλους, η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου άλλους 15, οι γενικοί γραμματείας συνολικά 15 ενώ απασχολούνται επίσης 12 οδηγοί και 20 αστυνομικοί.
tsantiri.gr