Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Συνελήφθη «Anonymous» για την επίθεση στο υπ. Δικαιοσύνης

Στα ηλεκτρονικά ίχνη των χάκερ που επιτέθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης βρέθηκαν οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μάλιστα, οι άνδρες προχώρησαν στη σύλληψη ενός 18χρονου, μέλος της ομάδα με την ονομασία Greek Hacking Scene (G.H .S.) που εκπροσωπεί τους Anonymous.
Την ίδια στιγμή έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος δύο ανηλίκων, ηλικίας 16 και 17 ετών.
Όλα ξεκίνησαν στις 2 Φεβρουαρίου, όταν η προειδοποίηση από του χάκερ ότι θα «χτυπήσουν» κυβερνητικές ιστοσελίδες γίνεται πράξη.
Οι Greek Hacking Scene «κατεβάζουν» τη σελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης και στέλνουν νέο μήνυμα στο οποίο αναλύουν την πολιτική κατάσταση και την ανικανότητα των πολιτικών μας να εκφράσουν την κοινή γνώμη.
Το μοιραίο λάθος
Οι δράστες, οι οποίοι είναι φίλοι και μαθητές Λυκείου πραγματοποιούσαν τις επιθέσεις από το σπίτι τους. Μάλιστα, προκειμένου να "χτυπήσουν" τους στόχους τους χρησιμοποιούσαν το σύστημα αλλοίωσης ηλεκτρονικών ιχνών (Proxy). Ωστόσο, ένα λάθος που έκαναν στο συγκεκριμένο σύστημα την ώρα που "κατέβαζαν" την ιστοσελίδα του υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλυψε τη δράση τους... 
Έτσι, λοιπόν στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας 18χρονος, στην Αθήνα, μέλος της ομάδας, με αυτόφωρη διαδικασία, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο ανήλικους, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.
Οι εν λόγω χάκερ, εκτός του ψευδώνυμου της ομάδος τους, χρησιμοποιούσαν και προσωπικά ψευδώνυμα όπως «delirium», «nikpa» και «extasy».
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στις οικίες των τριών μελών στην Αθήνα, κατασχέθηκαν:
• 12 σκληροί δίσκοι Η/Υ
• 3 φορητοί υπολογιστές.
Διενεργείται ψηφιακή ανάλυση στα κατασχεθέντα πειστήρια για να ταυτοποιηθούν οι ψηφιακοί «βανδαλισμοί» των εν λόγω ατόμων σε ιστοσελίδες της χώρας μας, καθόσον σύμφωνα με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο έχουν διαπράξει δεκάδες ψηφιακές επιθέσεις.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η κατηγορία που βαρύνει τους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική προσβολή της ιστοσελίδας αφορά στην παράβαση των διατάξεων για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα (αρθρο 370 ΠΚ).
Οι αστυνομικές ψηφιακές έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.