Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Δεν θα ζητήσουμε εμείς «διαζύγιο» από την Ευρώπη

Την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος δηλώνει πρόθυμος να διασφαλίσει ο Αντώνης Σαμαράς – Στοχεύει και στην αυτοδυναμία της ΝΔ «φλεράροντας» με τους διαγραφέντες...

Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζητά ο Αντώνης Σαμαράς, «κλείνοντας το μάτι», στους διαγραφέντες και στέλνοντας, εμμέσως, αυστηρά μηνύματα στα ακραία νέα αιτήματα των πιστωτών.
«Άμεση προσφυγή στις κάλπες. Εκλογές για να υπάρξει ομαλότητα. Μετά το PSI θα γίνουν άμεσα εκλογές σε κλίμα ομαλότητας, για να αποκατασταθεί πλήρως το δικαίωμα της ελπίδας του λαού. Διαφορετικά θα πάμε σε ακυβερνησία.
Προϋπόθεση για να αρχίσουμε και πάλι να ελπίζουμε, είναι μια κυβέρνηση νωπή, ισχυρή , με λαϊκή εντολή δυνατή, με λαϊκή δηλαδή νομιμοποίηση. Τρία πράγματα: ανάκαμψη, κοινωνική συνοχή και άμεσα εκλογές. Αυτό το λέω παντού, το λέω και στους δανειστές μας», σημείωσε εχθές το απόγευμα, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση Γραμματείας του Κόμματος, δηλώνοντας σίγουρος για τη νικηφόρα πορεία της παράταξης.

Δεν πανηγυρίζει κανείς για το Μνημόνιο 2
«Δεν πανηγυρίζει κανείς για το Μνημόνιο 2 και τη συμφωνία που επετεύχθη. Απεφεύχθησαν όμως τα χειρότερα. Η ΝΔ τοποθετήθηκε με υπευθυνότητα. Η απόφαση αυτή βεβαίως είχε οδυνηρό κόστος.
Το μήνυμα όμως που εστάλη είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ως κυβέρνηση αύριο εστιάζοντας στην ανάγκη ανάπτυξης», σημειώνουν πάντως τα κομματικά στελέχη , δηλώνοντας πως η ΝΔ, που έβαλε τη χώρα στην Ε.Ε., δεν προτίθεται να προσφέρει την αφορμή για την έκδοση διαζυγίου της Ελλάδος από την Ευρώπη.
Σε αυτή τη λογική, ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να αποστείλει εχθές, εκ νέου, έγγραφες δεσμεύσεις προς την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, εγγυώμενος προσωπικά πως αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.
Ο αρχηγός της ΝΔ, φρόντισε ωστόσο για ακόμη μια φορά να διαμηνύσει πως μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος και επανέλαβε την πρόθεσή του να φέρει αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.

«Κλείνουν το μάτι» στους διαγραφέντες
Η απομάκρυνση των 21+1 στελεχών της ΝΔ, προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή τον Αντώνη Σαμαρά, που φέρεται να μην ήταν πλήρως ενημερωμένος για το μέγεθος των διαφοροποιήσεων, στο εσωτερικό του κόμματός του.
Ο κίνδυνος πολυδιάσπασης του κόμματος, οδηγεί όπως όλα δείχνουν τη Συγγρού να ξανασκεφτεί την απόφασή της, με κορυφαία στελέχη να προβαίνουν, μόλις εχθές, σε μπαράζ δηλώσεων, «κλείνοντας το μάτι», σε διαγραφέντες, όπως οι κύριοι Τζίμας, Καρασμάνης, Γκιουλέκας, Λεονταρίδης, Καρυπίδης, Γιαννάκης, αλλά και η κα. Ιατρίδη, που επιμένουν πως «σπίτι τους ήταν, είναι και θα είναι η ΝΔ», αποκλείοντας τα σενάρια μεταγραφής τους στο ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και ένταξής τους στα ψηφοδέλτια του Πάνου Καμμένου.
«Οι εκλογές είναι για τον Απρίλιο. Οι διαγραφές έγιναν την Κυριακή το βράδυ, για μία μείζονα επιλογή…. Από κει και πέρα ευχής έργο θα ήτανε να συναισθανθούν όλοι το μέγεθος των ευθυνών τους. Εκείνο που είχε να κάνει η Νέα Δημοκρατία, το έκανε, διαφώνησαν με τη επιλογή της σ’ αυτή τη σημαντική ψηφοφορία και διεγράφησαν. Ακολουθούν το δρόμο τους. Θέλω να πιστεύω ότι ο δρόμος αυτός θα οδηγήσει κάποια στιγμή στην επάνοδό τους στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε εχθές, σε κομματική εκδήλωση, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Μάξιμος Χαρακόπουλος.
«Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε αυτό το ερώτημα που τίθεται τον έχει ο πρόεδρος του κόμματος. Εγώ δεν θα μπορέσω να υπερσκελίσω τον Πρόεδρο. Όμως προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι στην πολιτική δεν μπορείς ποτέ να λες ποτέ, και δεύτερον πιστεύω ότι περιθώρια συνεύρεσης μέχρι τις εκλογές υπάρχουν, αρκεί να υπάρξει και η καλή πρόθεση εκ μέρους των αγαπητών συναδέλφων», η δεύτερη, ηχηρή κρούση, στους «αντάρτες», από τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση.

Αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και όχι κομματική πανσπερμία
Στόχος της «φιλικής επίθεσης» προς τα, μέχρι πριν λίγες ώρες, στελέχη της παράταξης, είναι η ενίσχυση της ΝΔ.
Στη Συγγρού, δεν επιζητούν απλώς το προβάδισμα, αλλά την αυτοδύναμη επαναφορά στην εξουσία, αφού όπως λένε μόνο έτσι η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδος θα ενισχυθεί, διαφορετικά , ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε μια πανσπερμία κομμάτων. «Ορισμένα έχουν έντονα αντι-ευρωπαϊκό χαρακτήρα. Θα οδηγηθούμε σε περιδίνηση, με φοβερές συνέπειες για την Πατρίδα μας, αν συμβεί κάτι τέτοιο», εκτιμούσε εχθές, υψηλόβαθμο στέλεχος