Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Οι δημοσκοπήσεις «τραβούν πίσω» τους διαγραφέντες

Τον «επαναπατρισμό» ορισμένων από τους 22 βουλευτές που αρνήθηκαν να στηρίξουν τη νέα δανειακή σύμβαση, φέρεται να επιθυμεί, έντονα πια, η ΝΔ...

Αν και στις συσκέψεις της Συγγρού, εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για το εάν τελικά θα πρέπει ή όχι να ξανανοίξει τις πύλες της προς στελέχη τα οποία εξέφρασαν τη διαφοροποίησή τους σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα, που δείχνουν φθορά στην αποδυναμωμένη ΝΔ, φαίνεται πως στένεψαν τα περιθώρια, με τον Αντώνη Σαμαρά να επιθυμεί τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση του κόμματος, ενόψει των εκλογών, που ακόμη πρεσβεύει πως πρέπει να γίνουν τον Απρίλιο.
«Δεν υπάρχει θέμα επιστροφής στη ΝΔ όσων βουλευτών ψήφισαν "όχι" και επιβεβαιώνουν συνεχώς την ίδια άποψη», είπε χθες για πρώτη φορά δημοσίως, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τασούλας, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί πως έμπρακτες κινήσεις μεταμέλειας και μεταστροφής θέσεως, θα συνυπολογιστούν από το «γαλάζιο στρατηγείο», που επιθυμεί τον «επαναπατρισμό», κορυφαίων στελεχών του. Η δήλωση Τασούλα, επιβεβαιώνει το newsbomb, που έχει από το Σάββατο σημειώσει πως ως πρώτο βήμα προσέγγισης με τους διαγραφέντες θεωρείται η στάση που θα κρατήσουν στη Βουλή κατά την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων που συνοδεύουν το νέο Μνημόνιο, αρχής γεγομένης από την ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και τις αλλαγές στα εργασιακά.
Στη Λεωφόρο Συγγρού θεωρούν πως υπάρχουν περιθώρια επανένταξης στο κόμμα, εκείνων των βουλευτών που με δηλώσεις τους έχουν εκφράσει επανειλημμένως πως είναι και παραμένουν ΝΔ όπως οι Κώστας Γκιουλέκας, Μαργαρίτης Τζίμας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Τάσος Kαρυπίδης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Γιώργος Καρασμάνης,  η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά αλλά και η κυρία Ιατρίδη, ενώ πιο δύσκολη εκτιμούν την επαναπροσέγγιση με τους κυρίους Μαρκόπουλο και Κεφαλογιάννη που ως Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, εκτιμάται πως δεν θα έπρεπε να επιδείξουν αυτή τη στάση. Αδύναμη μοιάζει και η επιστροφή των κκ. Ζώη και Σταμάτη μετά τις αιχμές που άφησαν κατά του Αντώνη Σαμαρά.
Όλα βεβαίως –όπως και πιθανές νέες μετεγγραφές- θα κριθούν, μετά την επιστροφή Σαμαρά από την Κύπρο, την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή : Νewsbomb