Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς κόσμο και τύ«Χ»η…


Χωρίς κόσμο και τύ«Χ»η…Η ΑΕΚ μπορούσε να καθαρίσει τον ΟΦΗ από το πρώτο ημίχρονο,όμως  ο Μανωλάς την πλήγωσε με την αποβολή και στο τέλος η Ένωση θα μπορούσε και να χάσει (1-1)!

Μπορεί τα προβλήματα στην ΑΕΚ να είναι πολλά, μπορεί το ματς να έγινε κεκλεισμένων των θυρών αλλά η Ένωση μπήκε στον αγώνα φορτσάτη και φρόντισε να δείξει από νωρίς τη διάθεση της να πάρει τον απόλυτο έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο και να κάνει το παιχνίδι της. Με τον Λεονάρντο αρκετά ορεξάτο στη… δεξιά πτέρυγα και με τους Λυμπερόπουλο-Σιαλμά να βρίσκονται συνεχώς, οι Κιτρινόμαυροι δεν άργησαν να κλείσουν στο μισό γήπεδο τους Κρητικούς.
Η Ένωση έκανε παιχνίδι από τον άξονα και από δεξιά κυρίως, καθώς ο Γεωργέας ανέβαινε συνεχώς και με τον Λεονάρντο έβαζαν στη μέση τον αριστερό μπακ του ΟΦΗ και δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα στην άμυνα των Κρητικών. Η ομάδα του Κωστένογλου έφτιαξε καθαρές ευκαιρίες, είχε αρκετές τελικές προσπάθειες, αλλά ο Βεζυρίδης αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο. Κι όταν δεν μπορούσε να κάνει τίποτα αυτός, ήταν εκεί το… κάθετο δοκάρι -στο σουτ του Λεονάρντο στο 38′- για να κρατήσει το 0-0.
Ενα 0-0 που αδικούσε την ΑΕΚ, με βάση την απόδοση των δύο ομάδων, καθώς με τον Βάργκας να κάνει δουλειά ανασταλτικά και δημιουργικά, τους Λυμπερόπουλο-Σιαλμά να ανοίγουν την αντίπαλη άμυνα και τους Λεονάρντο-Γεωργέα από δεξιά, η Ένωση έκανε αρκετές φάσεις για γκολ.
Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή και να πιέζει για το γκολ. Μετά τις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, αυτό το γκολ ήρθε στο 55′ με την κεφαλιά του Λυμπερόπουλου αλλά εκεί που στην Ένωση πίστεψαν ότι τα πράγματα έγιναν ευκολότερα, τελικά έγιναν δυσκολότερα…
Ο Μανωλάς στο 58′ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Γιάχο για φάουλ σε αντίπαλο, οι Κιτρινόμαυροι έμειναν με 10 παίκτες και ο ΟΦΗ βγήκε πιο μπροστά πλέον, για την ισοφάριση. Ο Κωστένογλου έβγαλε τον Σιαλμά και έβαλε τον Μάκο για να παίξει αυτός στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Δέλλα, αλλά οι Κρητικοί έκαναν το 1-1 στο 66′ με την κεφαλιά του Λόπεθ και ανάγκασαν ξανά τον Κωστένογου να αλλάξει τα πλάνα του.
Η δεύτερη κίνηση του προπονητή της ΑΕΚ ήταν η αντικατάσταση του Λαγού από τον Μπέλεκ, θέλοντας έτσι να φρεσκάρει και να τονώσει επιθετικά την ομάδα του. Με 10 παίκτες, όμως, η Ένωση όσο και να ήθελε δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλό, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που είχε πλέον ψυχολογία και αριθμητικό πλεονέκτημα, όπως και κενούς χώρους για αντεπιθέσεις.
Σε μία από αυτές, στο 81′, οι Κρητικοί άγγιξαν τη νίκη αλλά ο Αραμπατζής απέκρουσε το σουτ του Σίσιτς και η μπάλα πήγε στο δοκάρι! Ο Κωστένογλου έβαλε και τον Τσίτα αντί του Λεονάρντο αλλά προκοπή δεν είδε, με την ΑΕΚ να μένει στο 1-1 με τον ΟΦΗ…