Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Δεν το «Χ»άρηκε κανείς στη Θεσσαλονίκη

Δεν το «Χ»άρηκε κανείς στη ΘεσσαλονίκηΑκέφαλη για ακόμα ένα παιχνίδι έμεινε η Θεσσαλονίκη. ΠΑΟΚ και Άρης ήρθαν ισόπαλη (0-0), σε ένα αρκετά χορταστικό ματς με πολλές φάσεις από τους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχε ευκαιρίες και δύο δοκάρια, ενώ από την άλλη ο Άρης είχε σε καλή μέρα τον Βελλίδη, αλλά μέχρι εκεί καθώς μόλις αποχώρησε τραυματίας ο Καστίγιο δεν δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Κρέσιτς.
Αρκετά καλός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να πετύχει πρώτος το γκολ και να έχει ευκαιρίες, με τον Άρη να γίνεται επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις με τον Καστίγιο.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε σε αρκετές περιπτώσεις κοντά στο γκολ, αλλά τον σταμάτησαν δύο φορές τα δοκάρια και ο Βελλίδης που ήταν σε καλή μέρα.
Ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ακίνδυνος επιθετικά από την στιγμή που αποχώρησε ο Καστίγιο, ενώ διαμαρτύρεται για την μη αποβολή του Κρέσιτς στο φάουλ που έκανε εκτός περιοχής στον Γιαννιώτα.
Καλός ο ρυθμός στο πρώτο
Αρκετά καλός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να πετύχει πρώτος το γκολ, με τον Άρη να γίνεται επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και κυρίως με τον Καστίγιο. Στο 3ο λεπτό μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη, ο Αθανασιάδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα (8′), ο Σαλπιγγίδης είχε μια μονομαχία με τον Μίσελ μέσα στην περιοχή ο επιθετικός του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο έδαφος με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Η απάντηση του Άρη στις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, ήρθε στο 20ο λεπτό, όταν ο Καστίγιο από δεξιά απέφυγε τον Τσιρίλο, αλλά ο Κρέσιτς έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα από το σουτ του Ουρουγουανού.
Στο 23′, ο Λάζαρ έξω από την μεγάλη περιοχή πέρασε τον Φατί έκανε και το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.
Οι γηπεδούχοι στο 27′, είχαν μια ακόμη ευκαιρία, όταν ο Σνάουτσνερ τροφοδότησε με κεφαλιά τον Σαλπιγγίδη, αυτός από δεξιά, έκανε το γύρισμα με τον Βελλίδη να απομακρύνει προ του Αθανασιάδη.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει προκειμένου να φτάσει στο γκολ και πριν τελειώσει το πρώτο μέρος έχασε δύο ακόμη καλές ευκαιρίες.
Στο 44′, μετά από ωραίο γύρισμα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, ο Αθανασιάδης έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Βελλίδης ήταν σε καλή θέση και απέκρουσε.
Στο 45′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, οι αμυντικοί του Άρη δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα και ο Αθανασιάδης από κοντά την έστειλε στην αγκαλιά του Βελλίδη.
Τον σταμάτησαν τα δοκάρια και ο Βελλίδης
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 50′, όταν ο Γιάννου έκανε μια ωραία πάσα στον Αθανασιάδη αυτός έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.
Στο 63′, ο Κρέσιτς ανέτρεψε τον Γιαννιώτα εκτός περιοχής ο οποίος είχε «τσιμπήσει» την μπάλα με τον διαιτητή να του δείχνει την κίτρινη κάρτα και τους παίκτες του Άρη να ζητούν την απευθείας κόκκινη. Από την εκτέλεση φάουλ του Νέτο, η μπάλα χτύπησε την εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Λίγο αργότερα στο 68′ από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουμπίδες από αριστερά ο Κρέσιτς βγήκε και μάζεψε την μπάλα.
Στο 72′, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε και πάλι να βρει το γκολ, αλλά από το δυνατό σουτ του Λάζαρ, ο Βελλίδης ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.
Δέκα λεπτά πριν το τέλος (80′) ο ΠΑΟΚ είχε και νέο δοκάρι, όταν από ωραία μπαλιά του Γκαρσία στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο Αθανασιάδης βγήκε τετ α τετ με τον Βελλίδη πλάσαρε και η μπάλα σταμάτησε στην ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού των φιλοξενούμενων.
Στο 84′, μετά από σέντρα του Λάζαρ ο Σαλπιγγίδης έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.
Τρία λεπτά (87′) αργότερα ο τερματοφύλακας του Άρη είπε και πάλι «όχι» στο ξαφνικό σουτ του Νιμανί, ενώ στις καθυστερήσεις ο Φατί προσπάθησε να βάλει γκολ με «τακουνάκι» από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κρέσιτς μπλόκαρε εύκολα.
Στο τελευταίο λεπτό που απέμεινε μέχρι να σφυρίξει την λήξη ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.