Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Νέο άρθρο από τον Homer’s Cinema που μας ενημερώνει για τις νέες ταινιές ! ΜΟΝΟ στο Άκρως Εμπιστευτικόν...

Από σήμερα 16/2/2012 προβάλλονται στους κινηματογράφους οι παρακάτω ταινίες!







 
 The Vow (2012)

Ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα προκαλεί στην Paige (Rachel McAdams) αμνησία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τις μνήμες των τελευταίων 5 ετών. Νομίζει πως είναι ακόμα φοιτήτρια νομικής και δεν αναγνωρίζει τίποτα από την τωρινή της ζωή. Γυρνάει στο παλιό της έρωτα, τον Jeremy, πιστεύοντας ότι είναι ακόμα μαζί του και η κατάσταση περιπλέκεται. Παράλληλα, ο σύζυγος ο Leo (Channing Tatum) προσπαθεί να την βοηθήσει να επαναφέρει την μνήμη της και να καταφέρουν να γυρίσουν στην παλιά τους ζωή.
Κάτι παραπάνω:
Μετά την αξιοθαύμαστη ερμηνεία της στο «The Notebook» και στις δύο ταινίες του «Sherlock Holmes», η Rachel McAdams επιστρέφει με μια αισθηματική ταινία, που πραγματικά ξεφεύγει από τα συνηθισμένα στερεότυπα του είδους.


Σκηνοθεσία:  Michael Sucsy

Πρωταγωνιστούν:  Rachel McAdams, Channing Tatum, Sam Neill
Διάρκεια: 104

Hugo (2011)

Τοποθετημένο στο Παρίσι της δεκαετίας του ’30. Ένα 12χρονο ορφανό αγόρι o Hugo Carbet (Asa Butterfield),  ζει στις στοές του σιδηροδρόμου φροντίζοντας τα ρολόγια του σταθμού και τρέφεται από ό,τι κλέβει απ’τους πάγκους των καταστημάτων. Μόνη του συντροφιά αποτελεί ένα ανθρωπόμορφο μυστηριώδες μηχάνημα, το οποίο έχει μια υποδοχή για ένα κλειδί σε σχήμα καρδιάς και είναι το μόνο που του έχει απομείνει από τον πατέρα του. Ένα αινιγματικό σχέδιο, ένα σημειωματάριο, ένα κλεμμένο κλειδί συνθέτουν το σκηνικό μιας τρυφερής και συνάμα μαγευτικής ταινίας.
Κάτι παραπάνω:
Ο Μartin Scorsese επιστρέφει με μια ταινία γεμάτη ευαισθησία, τρυφερότητα και μια ενδιαφέρουσα επιστροφή στις παιδικές μας μνήμες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι προτάθηκε από την αμερικάνικη ακαδημία κινηματογράφου με 11 υποψηφιότητες (τις περισσότερες από κάθε άλλη ταινία). Σαφώς, δεν πρέπει να παραλείψουμε και την πολύ γεμάτη ερμηνεία του Ben Kingsley (Η λίστα του Σίντλερ) αλλά και του Christopher Lee (Ναι, ο Sharuman απ’τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών!), δύο βετεράνων του παγκόσμιου σινεμά!


Σκηνοθεσία:   Martin Scorsese
Πρωταγωνιστούν: Asa Butterfield, Chloë Grace MoretzChristopher Lee
Διάρκεια: 126’

Tinker Tailor Soldier Spy (2011)


O George Smiley (Gary Oldman), ένας βετεράνος υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών, προσπαθεί να αποκαλύψει ένα κατάσκοπο που βρίσκεται στα ανώτερα κλιμάκια της υπηρεσίας και πουλάει απόρρητα έγγραφα στη Σοβιετική Ένωση. Κινήσεις τακτικής απ’όσους εμπλέκονται στην υπόθεση, θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του «τυφλοπόντικα» και την λύση του μυστηρίου. Όλα αυτά στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Κάτι παραπάνω: Βασισμένo στο βιβλίο του John le Carre, μαζί με την επιβλητική η ερμηνεία του Gary Oldman αλλά και τις παρουσίες εξαιρετικών ηθοποιών (Colin Firth, Mark Strong) η ταινία μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι. Απόσπασε πολύ καλές κριτικές και ήταν υποψήφια σε πολλές κατηγορίες στα Βρετανικά Βραβεία (BAFTA). Ένα δυνατό κατασκοπευτικό θρίλερ, τοποθετημένο σε μια πολύ λεπτή εποχή (Ψυχρός Πόλεμος)  όπου οποιοδήποτε διπλωματικό λάθος θα σήμανε και την έναρξη του πολέμου.


Σκηνοθεσία: Tomas Alfredson
Πρωταγωνιστούν: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy
Διάρκεια: 127’