Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

«Έως δύο χρόνια ζωής» δίνουν οι γιατροί και το Wikileaks στον Ούγκο Τσάβες

«Έως δύο χρόνια ζωής» δίνουν οι γιατροί και το Wikileaks στον Ούγκο ΤσάβεςΟι αποκαλύψεις των απόρρητων τηλεγραφημάτων που έδωσε στη δημοσιότητα το Wikileaks συνεχίζονται. Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του καρκινοπαθούς προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες οι Ρώσοι γιατροί τού έδιναν «έως δύο χρόνια ζωής». Και αυτό τον Ιούλιο του 2011.

Ο λόγος για τον οποίο οι Ρώσοι δεν εμφανίζονταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του προέδρου είχε να κάνει με τον τρόπο που οι Κουβανοί συνάδελφοί τους χειρίστηκαν την πρώτη επέμβαση για την αφαίρεση του καρκινικού όγκου.
Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα, η χειρουργική επέμβαση δεν έγινε όπως έπρεπε και αυτό το διαπίστωσαν οι Ρώσοι όταν κλήθηκαν στη δεύτερη επέμβαση, να «καθαρίσουν» την περιοχή.
Ο ίδιος ο Ούγκο Τσάβες εξακολουθεί να δηλώνει ότι οι επεμβάσεις ήταν απολύτως επιτυχείς, μάλιστα πρόκειται να επιστρέψει στην Αβάνα για να υποβληθεί σε νέα επέμβαση. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί τον συμβούλεψαν να πάει στη Βραζιλία.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ούγκο Τσάβες που ασκεί καθήκοντα προέδρου από το 1998, διεκδικεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, την τρίτη επανεκλογή του στην προεδρία.