Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ψάχνει 10άρι ο Βαλβέρδε

Τον αντικαταστάτη του Αριέλ Ιμπαγάσα αναζητά ο Ολυμπιακός. Ήδη έχει στείλει σκάουτερ στην Αργεντινή, τον Δημήτρη Μπαρμπαλιά που θα μείνει έναν μήνα.

 Η εφημερίδα SportDay εντόπισε τα 10αρια της Αργεντινής και κάνει μία εκτενή αναφορά.

Π. ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ


Στα 18 του η Ιντεπεντιέντε τού έκανε τελετή παράδοσης-παραλαβής του «10» με καλεσμένους τον προκάτοχο Μοντενέγκρο και τον «Μαραντόνα του Αβεγιανέδα» Μποκίνι! Πέρυσι κόστιζε 7 εκατ. Τον τελευταίο χρόνο όμως ταλαιπωρείται στον αστράγαλο και ντεφορμάρισμα. Τρομερός τεχνίτης, αριστεροπόδαρος, ελαφρώς ατομιστής,  ηγέτης.


ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 2014


TIMH: 4-7 εκατ.


ΕΚΤ. ΚΑΝΤΕΡΟΣ


Προϊόν της φημισμένης ακαδημίας της Βέλεζ. Στο σουλούπι θυμίζει Ντ' Αλεσάντρο, αλλά ο ρόλος του φέρνει πιο πολύ σε Καμπιάσο. Ηδη διεθνής με την εθνική, ισορροπημένος στο δημιουργικό και ανασταλτικό κομμάτι, με πνευμόνια και δυνατά πόδια. Στα 23 του, είναι ο πιο έτοιμος Αργεντινός για να παίξει σε καλή ευρωπαϊκή ομάδα.


ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 2014


ΤΙΜΗ: 3-4 εκατ.



ΤΖ. ΜΟΡΕΝΟ


Δαντέλα. Το ύψος, το αδύνατο σουλούπι, η αλλεργία στις κλοτσιές θυμίζουν... Τσιάρτα. Μόνο που ο Κολομβιανός επιτελικός της Ράσινγκ δεν έχει την πάσα του, τελειώνει ο ίδιος τις φάσεις. Εκπληκτικό αριστερό, όμως έχασε ένα εξάμηνο από χιαστούς. Πριν ένα χρόνο ήταν ο καλύτερος. Τώρα η μετοχή του έχει κάνει limit-down...


ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 2015


ΤΙΜΗ: 3-5 εκατ.



ΚΡ. ΤΣΑΒΕΣ


Για χρόνια είναι η... απαλλαγή του Ρικέλμε. Επειδή όμως λόγω... γήρατος ο Ρικέλμε είναι εύθραυστος έφτασε να παίζει περισσότερα ματς από εκείνον στην ενδεκάδα της Μπόκα! Κλασικό δεκάρι παλιάς κοπής. Κοντός, ζογκλέρ, αόρατος χωρίς την μπάλα στα πόδια, καθοριστικός στην κατάκτηση της περσινής Απερτούρα.


ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 2015


ΤΙΜΗ: 1,5-2,5 εκατ.


ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ    


ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ


Γνωστός επισκέπτης ελληνικών πρωτοσέλιδων. Δεν είναι δεκάρι, ούτε οκτάρι, αλλά κάτι ενδιάμεσο. Μετρά ένα αποτυχημένο πέρασμα από την Ευρώπη (Σεντ Ετιέν). Ηγέτης της Βέλεζ, με χιλιόμετρα στη μηχανή του (πάνω από 150 ματς στα 26 του), ενδεκαδάτος, αλλά όχι ηγέτης.


ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 2013


ΤΙΜΗ: 3-4 εκατ.


ΝΤ. ΜΟΡΑΛΕΣ


Στα μούτρα είναι ένας 26χρονος Ρικέλμε. Στο στυλ ένας «Μπουρίτο» Ορτέγκα. Το «δεκάρι» της Τίγκρε κάνει φέτος εκπληκτικό ξεκίνημα. Τα έχει τα κιλάκια του, αλλά είναι ένας αυθεντικός αρτίστας που «βλέπει» γήπεδο, ντριμπλάρει για πλάκα σε κλειστό χώρο και με το στυλ του φέρνει κόσμο στις εξέδρες.


ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 2013


ΤΙΜΗ: 1-1,5 εκατ.


ΝΤΙΕΓΚΟ ΒΙΓΙΑΡ


Ο πιο υποτιμημένος. Ο πιο άγνωστος. Μα συνάμα ο μέσος με το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό I.Q. στην Αργεντινή, ο πιο πλήρης χαφ. Φέτος έγινε και δεκάρι. Μπορεί να είναι 29 και να είναι κολλημένος στην Αργεντινή (Γοδόι Κρουζ), αλλά είναι value bet. Λίγα αθλητικά προσόντα, αλλά εκπληκτικό μυαλό και ακόμα καλύτερο δεξί. Για πολύ... ψαγμένους.


ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 2013


ΤΙΜΗ: 1 εκατ.