Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

25 Μαρτίου: Η ΕΛ.ΑΣ. θα ψάχνει τις τσάντες για αβγά και γιαούρτια!25 Μαρτίου: Η ΕΛ.ΑΣ. θα ψάχνει τις τσάντες για αβγά και γιαούρτια!
Την επόμενη Κυριακή κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα περισσότεροι από 7.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα κληθούν να επιβάλουν την τάξη. Ανάλογα μέτρα θα ληφθούν σε όλη τη χώρα για τις μαθητικές παρελάσεις που γίνονται στις πόλεις και του δήμους της Αττικής.

Κεντρική εντολή της ηγεσίας προς τα στελέχη είναι ηπροληπτική δράση για την αποτροπή επεισοδίωνκαι προπηλακισμών σε βάρος των πολιτικών και των άλλων επισήμων που θα παραστούν στην παρέλαση.
Σε αυτή την κατεύθυνση έχει δοθεί οδηγία για αυστηρό έλεγχο σε τσάντες και σακίδιαπροκειμένου να μην περάσουν αβγά, γιαούρτια, ντομάτες και μπογιές.
Η ΕΛ.ΑΣ. θα κατέβει πάνοπλη και τα στελέχη της θα έχουν πλήρη εξοπλισμό κατά των διαδηλώσεων ενώ τα ΜΑΤ θα παρακολουθούν… διακριτικά προκειμένου να μην οξυνθούν τα πνεύματα, αφού η εντολή είναι να παρέμβουν μόνο σε περίπτωση που δεχτούν επιθέσεις.
Παράλληλα, στην εξέδρα των επισήμων θα έχουν στηθεί από την προηγούμενη μέρα κάγκελα, ώστε να είναι αδύνατη η πρόσβαση τρίτων προσώπων εκεί όπου θα βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου.