Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

8 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν δεις ένα φάντασμα!

8 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν δεις ένα φάντασμα!Για ακόμα μία φορά, ο Stephen Wagner από το paranormal.about.com εξηγεί τι πρέπει να κάνει κάποιος σε περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπος με ένα παράξενο και μεταφυσικό φαινόμενο.

Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά αναλύει τα οχτώ πράγματα που πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που δεις ένα φάντασμα από κοντά!
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μην πανικοβληθείς! Δεν σου έχει τύχει (;) και δε ξέρεις πώς θα αντιδράσεις. Άσχετα αν εσύ σκέφτεσαι από τώρα ότι αν και όταν μου συμβεί αυτό, τότε θα αντιδράσω πολύ γενναία και ψύχραιμα. Όμως, στην πραγματικότητα, δε γνωρίζεις καθόλου πώς μπορεί να αντιδράσεις σε μία τέτοια αναπάντεχη συνάντηση!
Έπειτα, προσπάθησε να επικοινωνήσεις μαζί του. Όχι ότι σίγουρα θα έχεις αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταφέρεις να έρθεις σε επαφή μαζί του. Διαφορετικά, θα είναι σαν να προσπαθείς να επικοινωνήσεις με μία ηχογραφημένη οπτικοακουστική κασέτα, δηλαδή αποκλείεται να λάβεις αντίδραση. Αν δεις ότι υπάρχει αντίδραση, συστήσου. Ρώτα έπειτα το όνομά του. Να είσαι ήρεμος και να σεβαστείς αυτό που έχεις απέναντί σου.
Αν έχεις μαζί σου μία κάμερα, χρησιμοποίησέ την και προσπάθησε να τραβήξεις μερικές φωτογραφίες. Αν πρόκεται για την κάμερα του κινητού σου τηλεφώνου, χρησιμοποίησέ την διακριτικά, χωρίς να κάνεις βιαστικές κινήσεις. Αν έχει φλας, απενεργοποίησέ το διότι μπορεί να προκαλέσει «σύγχιση» στο φάντασμα. Προσπάθησε να το απαθανατίσεις όσες περισσότερες φωτογραφίες ή video μπορείς, κατά τη διάρκεια αλλά και όταν εξαφανιστεί, για μετέπειτα λόγους σύγκρισης.
Αν δε διαθέτεις κάποια κάμερα, προσπάθησε να ηχογραφήσεις το οτιδήποτε. Μπορεί να μην καταφέρεις να το φωτογραφίσεις, ωστόσο, ίσως καταφέρεις να συλλέξεις ένα πολύ καλό EVP (electronic voice phenomena).
Προσπάθησε να καλέσεις κοντά σου άλλους ανθρώπους, φίλους ή τρίτους, για να δούνε και αυτοί αυτό που βλέπεις εσύ. Έτσι, αυτόματα, θα δημιουργηθούν μάρτυρες και έτσι δε θα μπορεί μετά κάποιος να αμφισβητήσει εύκολα την εμπειρία σου. Σαφώς, όμως, πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμος και να μην πανικοβληθείς. Όταν καλέσεις δε τους άλλους, προετοίμασέ τους για αυτό που θα αντικρίσουν ώστε να μην πανικοβληθούν και προκαλέσουν σύγχιση, είτε στους εαυτούς τους είτε στο φάντασμα.
Περίμενε να δεις τις κινήσεις του πνεύματος. Περίμενε ώσπου να εξαφανιστεί, λίγα δευτερόλεπτα δηλαδή, το πολύ -αν είσαι τυχερός- ένα λεπτό. Μπορεί μετά να επιστρέψει ξανά. Αλλά, καλό είναι, εσύ να είσαι και να παραμείνεις εκεί και να μη φύγεις πριν φύγει αυτό από τον χώρο.
Όταν ολοκληρωθεί  η εμπειρία σου και ηρεμήσεις, προσπάθησε να καταγράψεις αυτό που είδες και ίσως αυτά που κατέγραψες. Γράψε ένα κείμενο απαντώντας στις ερωτήσεις: «Πού διαδραματίστηκε το φαινόμενο;», «Πότε ακριβώς έγινε (ημερομηνία και ώρα)», «Διάρκεια του φαινομένου», «Καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν», «Πώς έμοιαζε το πνεύμα (άνδρας/γυναίκα, νεαρός/ή/ηλικιωμένος/η, κτλ)», «Ύψος, στάση σώματος (αν καθόταν, αν ήταν όρθιο, κ.ά.)», «Τι ρούχα φορούσε (χρώμα, παλιά, καινούρια)», «Εκφράσεις προσώπου και σώματος», «Κινήσεις (πού πήγε, τι έκανε, κτλ)», «Αν επικοινώνησε μαζί σου, τι είπε», «Τι συναισθήματα σου προκάλεσε, πώς αισθάνθηκες, κτλ».
Πολλές φορές, τα πνεύματα εμφανίζονται ξανά στο ίδιο μέρος, γράφει το weirdnews.gr. Γύρνα στο ίδιο μέρος και προσπάθησε να επικοινωνήσεις ξανά μαζί του. Την ίδια ώρα της ημέρας και αν γίνεται κάτω από τις ίδιες συνθήκες, έχοντας φυσικά αυτή τη φορά μαζί σου τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δεν είναι σίγουρο, βέβαια, ότι θα εμφανιστεί ή ότι θα επικοινωνήσει μαζί σου για δεύτερη φορά.
Τουλάχιστον, σύμφωνα πάντα με τον Wagner, αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος σε περίπτωση που δει κάποιο φάντασμα μπροστά του…
Τι λέτε, θα μπορέσετε να εφαρμόσετε τα παραπάνω βήματα σε περίπτωση που θα έχετε μία τέτοια εμπειρία…;