Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μέρισμα στους μετόχους θα δώσει για πρώτη φορά η Apple

Μέρισμα στους μετόχους θα δώσει για πρώτη φορά η AppleΗ αμερικανική εταιρεία πληροφορικής Apple ανακοίνωσε σήμερα πως πρόκειται να αποδώσει στους μετόχους της από το ερχόμενο καλοκαίρι ένα μέρισμα, για πρώτη φορά από το 1995 και πως επίσης πρόκειται να δρομολογήσει ένα τριετές πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 10 δισ. δολαρίων.

«Ακόμη και με αυτές τις επενδύσεις, είμαστε σε θέση να κρατήσουμε ένα πολεμικό απόθεμα για τις στρατηγικές μας ευκαιρίες και να έχουμε αρκετό ρευστό για να διαχειριστούμε την επιχείρησή μας», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Κουκ.
Συνολικά, περιλαμβανομένου και του προγράμματος επανεξαγοράς τίτλων της από τους εργαζομένους της, η Apple προβλέπει να δαπανήσει 45 δισ. δολάρια σε μία τριετία.
Σήμερα, η ρευστότητα του ομίλου ανέρχεται στα 97 δισ. δολάρια, σε ρευστό και χρηματοοικονομικούς τίτλους και πολλάκις στο παρελθόν είχε τονίσει πως πρόκειται να εξετάσει τον τρόπο που θα χρησιμοποιούσε τους πόρους αυτούς.
Μόνον η καταβολή του μερίσματος, που ορίσθηκε στα 2,65 δολάρια ανά τίτλο και ανά τρίμηνο, αντιπροσωπεύει ένα ποσό περίπου 9,89 δισ. δολαρίων.
Η ανακοίνωση από την εταιρεία, της οποίας ο θρυλικός ιδρυτής Στιβ Τζομπς απεβίωσε τον περασμένο Οκτώβριο, έγινε τρεις ημέρες μετά την κυκλοφορία της νέας ταμπλέτας iPad, η οποία όμως δεν προκάλεσε τον ίδιο όγκο φρενίτιδας όπως τα προηγούμενα προϊόντα της Apple.
ΠΗΓΗ: 24h.gr