Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

«Όλοι να βοηθήσουμε»

Προβληματισμένος μεν, αλλά όχι απογοητευμένος και σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να εγκαταλείψει την ομάδα στην τύχη της είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και τα σημάδια που άφησαν στο σύλλογο.




Ο «Mr MIG» φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημήτρη Γόντικα. Ο τελευταίος τού εξέφρασε τον προβληματισμό του και πληροφορίες αναφέρουν πως του μετέφερε τις σκέψεις για παραίτηση, ωστόσο το μήνυμα του Ανδρέα Βγενόπουλου ήταν σαφές. «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τον σύλλογο και δεν εξυπηρετεί σε τίποτα οποιαδήποτε αποχώρηση», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε πως ο ίδιος εμμένει στην απόφασή του να ηγηθεί του σχήματος που θα καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ και θα πάρει την ΠΑΕ στα χέρια του, εφόσον ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επωμιστεί το βάρος της ΓΗΠΕΛ. Παράλληλα θα συνεχίσει τις επαφές με επιχειρηματίες για να βοηθήσουν την ομάδα.


«Φευγάτος» ο Φερέιρα, 14 παίκτες στον αέρα


Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μοιάζει απίθανο να παραμείνει και του χρόνου στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Όχι μόνο κατ’ επιλογήν της διοίκησης, μιας και το συμβόλαιό του είναι δυσβάσταχτο για τα τωρινά δεδομένα της ΠΑΕ, αλλά πρωτίστως επειδή και ο ίδιος δεν θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα. Ο Πορτογάλος προπονητής είναι απογοητευμένος με όσα έγιναν την Κυριακή, αλλά και γενικότερα την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Σίγουρα ο Παναθηναϊκός της επόμενης σεζόν δεν θα θυμίζει πολύ τον φετινό, αφού λίγο-πολύ 14 παίκτες είναι στον αέρα. Ο Λέτο μπορεί να πουληθεί μόνο αν αποφύγει το χειρουργείο, ο Σιμάο μένει ελεύθερος και μοιάζει απίθανο να δοθούν οι 700.000 ευρώ που ζητεί για να ανανεώσει, ο Νίνης θα φύγει σαν ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, ο Καραγκούνης θα πρέπει να δεχτεί σημαντική μείωση αν θέλει να ανανεώσει, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η παραμονή των Σπυρόπουλου, Καντέ, Κλέιτον και Σαριέγκι, που επίσης μένουν ελεύθεροι. Οι Ιωαννίδης, Πετρόπουλος και Κοτσόλης λογικά θα αποχωρήσουν, ο Μπιέρσμιρ έχει συμβόλαιο αλλά δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρος, ενώ ο απογοητευτικός Ρούντολφ και ο ακριβός και αισθητά πεσμένος στο δεύτερο γύρο Κουίνσι δύσκολα θα παραμείνουν. Σίγουρα φεύγουν οι Μελίσσης, Λεοντίου και Σεϊταρίδης, ενώ υπάρχει και ο… Πλεσί, που δεν έπεισε ούτε στη Ντονκάστερ κι επιστρέφει μιας κι έχει συμβόλαιο.


Οικονομική καταστροφή


Δεν είναι μόνο η απώλεια του πρωταθλήματος, η δεδομένη τιμωρία έδρας και η αφαίρεση βαθμών από το τρέχον και το επόμενο πρωτάθλημα… Ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται ήδη σε οικονομική στενότητα θα αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Οι ζημιές στο ΟΑΚΑ, τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν οι γηπεδούχοι, φτάνουν τις 100.000 ευρώ. Σε αυτά τα επίπεδα αναμένεται και το πρόστιμο που θα επιβληθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, ενώ πολλά είναι τα διαφυγόντα έσοδα από τους αγώνες στους οποίους η ομάδα θα παίξει χωρίς κόσμο. Επίσης βάσει των ρητρών βίας που υπάρχει στη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, οι «πράσινοι» θα στερηθούν μέρος των χρημάτων που έχουν λαμβάνειν από τον οργανισμό.


* Σήμερα αρχίζει η προετοιμασία για το ματς του Σαββάτου με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Εκτός πλάνων είναι σίγουρα οι τιμωρημένοι Κατσουράνης και Σιμάο.