Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ματσάρα, γκολάρα κι η Γιούβε τελικό!

Μετά από ένα σπουδαίο παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση η Γιουβέντους πήρε γλυκιά ισοπαλία 2-2 από τη Μίλαν και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Μεγάλη προσπάθεια από τους «ροσονέρι» που αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έφεραν τα πάνω κάτω και προηγήθηκαν 2-1, ισοφαρίζοντας την ήττα τους στο πρώτο ματς. Εντελώς διαφορετική η εικόνα του αγώνα στον έξτρα χρόνο, με τους «μπιανκονέρι» να φτάνουν στην πρόκριση με γκολ-ποίημα του Μίρκο Βούτσινιτς.


Ο αντίπαλος της ομάδας της «γηραιάς κυρίας» στον τελικό θα προκύψει από τον άλλον ημιτελικό όπου η Νάπολι στο «Σαν Πάολο» θα προσπαθήσει να ανατρέψει το 2-1 με το οποίο ηττήθηκε από τη Σιένα.





Θα περίμενε κανείς από τη Μίλαν και με βάση το γεγονός πως έψαχνε τουλάχιστον δύο γκολ για να περάσει, πως θα έμπαινε πιο δυναμικά στο παιχνίδι. Αντίθετα, το ματς ήταν αργό με λίγες καλές στιγμές. Οι «ροσονέρι» ήθελαν τόσο πολύ αυτό το παιχνίδι που στη μάχη έπεσε και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ήταν εμπύρετος. Ο Σουηδός μάλιστα ήταν εκείνος που απείλησε τη μία και μοναδική φορά που η Μίλαν έφτασε στο γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά προφανώς χωρίς αντοχές, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από Αλέγκρι.


Στο μεταξύ είχε μιλήσει ο «Μεγαλέξανδρος» της Γιουβέντους που στο 28’ είδε τους συμπαίκτες του να συνδυάζονται άψογα και όταν η μπάλα έφτασε στα πόδια του δύο αγγίγματά του ήταν αρκετά. Ένα για να «χορέψει» τον τερματοφύλακα κι ένα για να τη στείλει στα δίχτυα.


Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ροσονέρι» μπήκαν αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα και ευτύχισαν να σημειώσουν γκολ νωρίς, μετά από μόλις πέντε λεπτά, με τον Μεσμπά να σκοράρει και να εξιλεώνεται για το δικό του λάθος από το οποίο προήλθε το γκολ της Γιουβέντους.


Με τους φιλοξενούμενος να έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά το γκολ και γνωρίζοντας πως βρίσκονται ένα μόλις μακριά από το να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν εύκολο για τον Κόντε και τους ποδοσφαιριστές του και εξελίχθηκε σε μονόλογο των «ροσονέρι».


Η επιθετικότητα της Μίλαν και η απόφαση του Αλέγκρι να βάλει τον Μάξι Λόπες αντί του Ιμπραΐμοβιτς γύρισαν τελικά το ματς εννέα λεπτά πριν το τέλος. Ο Αργεντινός σημείωσε ένα φανταστικό γκολ και πλέον η παράταση έγινε όχι ένα ενδεχόμενο, αλλά μια πραγματικότητα.


Εκεί είδαμε άλλο ματς. Σαν να μην είχαν μεσολαβήσει 45 λεπτά παθητικού ποδοσφαίρου, η Γιουβέντους έπιασε από το λαιμό τη Μίλαν και με τον κορυφαίο παίκτης της έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Βούτσινιτς προειδοποίησε με δυο πολύ καλά σουτ νωρίτερα που δεν βρήκαν για λίγο στόχο, όμως στο 96’ πέτυχε γκολ για χάιλαϊτ, όταν σήκωσε το κεφάλι, σημάδεψε και εξαπέλυσε έναν κεραυνό στο «Γ» του Αμέλια.


Αν και… «γηραιά κυρία», η Γιουβέντους έδειξε να έχει αντοχές. Στον έξτρα χρόνο ακόμη και μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι δεν έδωσαν ούτε χώρο, ούτε καν το δικαίωμα στην ελπίδα στη Μίλαν και αποδεικνύοντας πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, έχασε ευκαιρίες, κράτησε μπάλα και τελικά πήρε την πρόκριση για τον τελικό όπου θα διεκδικήσει το δέκατο Κύπελλο Ιταλίας.


Αν τα καταφέρει, στο ματς που θα διεξαχθεί στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, θα γίνει πολυνίκης του θεσμού και αυτό θα συμβεί στην έδρα της Ρόμα, της ομάδας δηλαδή με την οποία μοιράζεται τώρα την κορυφή με εννέα τρόπαια…




ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
: Στοράρι, Λιχστάινερ (90’ Κάσερες), Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Τσέλι, Τζιακερίνι, Βιντάλ, Πίρλο, Πέπε (63’ Μαρκίζιο), Ντελ Πιέρο (74’ Μποριέλο), Βούτσινιτς.

ΜΙΛΑΝ
: Αμέλια, Αντονίνι, Μεξές, Τιάγκο Σίλβα, Μεσμπά, Ακουϊλάνι (68’ Νοτσερίνο), Ζέερντορφ, Μουντάρι, Εμάνουελσον, Ιμπραΐμοβιτς (46’ Μάξι Λόπες), Ελ Σαραουΐ (78’ Ιντζάγκι).