Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ξέρεις ότι μπορείς!

Με αντίπαλο τον… κακό του εαυτό αλλά και μία εχθρική διαιτησία ο Παναθηναϊκός κόντραρε στα ίσα την Μακάμπι στην κατάμεστη «Nokia Arena» όπου και τελικά ηττήθηκε με 65-62.

Το 2-1 έκαναν οι Ισραηλινοί που απέκτησαν το πάνω χέρι αλλά ως εκεί... καθώς η ομάδα του Ομπράντοβιτς έχει στο παρελθόν γυρίσει τέτοιες σειρές.


Μόνο νίκη θέλουν την Πέμπτη οι «πράσινοι» για να ισοφαρίσουν σε 2-2 και θα φέρουν την πρόκριση για το Final 4 στο ΟΑΚΑ.


Το «τριφύλλι» έμεινε μακριά από τις καλές του εμφανίσεις, όμως παρόλα αυτά διεκδίκησε το ματς στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν μάλιστα ήταν εύστοχος και ο Νικ Καλάθης θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση.



As… Bad as it gets


Χειρότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός στη Nokia Arena. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την αρχή του ματς καθώς δυσκολεύονταν να βρουν λύσεις επιθετικά απέναντι στην σκληρή άμυνα της Μακάμπι, ενώ δεν είχαν ούτε το περιφερειακό σουτ. Από την άλλη οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί. Εκμεταλλεύτηκαν τα πέντε λάθη των αντιπάλων τους και τα τρία λεπτά επιθετικής δυστοκίας τους και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +11 (16-5) την οποία και διατήρησαν μέχρι τέλους (24-13). «Αρωγοί» στην προσπάθεια των Ισραηλινών, οι διαιτητές που έδειξαν υπερβολική ανοχή στα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του Μπλατ.


Ο Πόλεμος των… νεύρων


Πέρασε στην αντεπίθεση στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου το «τριφύλλι» και με επτά αναπάντητους πόντους μείωσε σε 26-20. Αυτό ήταν και το μοναδικό καλό διάστημα των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος καθώς από τη μία η κακή διαιτησία και από την άλλη ο κακός τους εαυτός, τους έκαναν να χάσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους (6 λάθη) και να δείξουν πολύ κακό πρόσωπο στο παρκέ. Οι «κίτρινοι» άδραξαν την ευκαιρία και με επιμέρους 12-3 έφτασαν ακόμα και στο +15 (41-26), με τον Καϊμακόγλου να στέλνει τελικά την ομάδα του στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με σκορ 41-28.


Ολική επαναφορά, τουλάχιστον αμυντικά


Ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι το πρόβλημα του ξεκινούσε από την άμυνα. Αυτό ήταν που φρόντισε να βελτιώσει στο δεύτερο μέρος και το κατάφερε. Οι «πράσινοι», παρά το γεγονός ότι είχαν σε κακή μέρα τον αρχηγός τους, Δημήτρη Διαμαντίδη, περιόρισαν τους γηπεδούχους σε μονοψήφιο αριθμό. Το αρνητικό για τους παίκτες του «Ζοτς» ήταν ότι δεν απέδωσαν εξίσου καλά στην επίθεση. Η αστοχία τους από τα 6,75 συνεχίστηκε (1/9, 11%), παρόλα αυτά όμως μπόρεσαν να ροκανίσουν τη διαφορά και να πλησιάσουν στους έξι (50-44).


Πολύ σκληρός για να πεθάνει, αλλά…


Έχει την εμπειρία, έχει την ποιότητα και το απέδειξε γυρίζοντας το ματς. Εξακολούθησε την καλή αμυντική λειτουργία ο Παναθηναϊκός και παράλληλα συνέχισε να πλησιάζει την Μακάμπι. Διαμαντίδης, Καϊμακόγλου και Περπέρογλου έδωσαν ενέργεια σε καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού και τελικά οι παίκτες του «Ζοτς» μείωσαν στον πόντο (60-61) 2’09’’ πριν τη λήξη. Μεγάλο καλάθι από τον 3-D 35’’ πριν το τέλος για το 63-62. Έκανε το χατίρι στον Χέντριξ η μπάλα στα 15’’ (65-62). Μοιραίος ο Καλάθης που αστόχησε σε τρίποντο για την ισοφάριση.


Τα δεκάλεπτα:
24-13, 41-28, 50-44, 65-62

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ):
Παπαλουκάς, Χέντριξ 9, Σμιθ 11, Μπλου 8 (2 τρ), Ελιγιάχου 8, Μάλετ, Πνίνι 2, Μπέρσταϊν 3, Οχαγιόν 12 (1 τρ),Τζέιμς, Σχορτσανίτης 8, Λάνγκφορντ 4

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς):
Μάριτς, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 13, Λόγκαν, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 10 (2 τρ), Βουγιούκας 11, Καλάθης 9, Σμιθ, Καϊμακόγλου 7,Γιασικεβίτσιους