Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ

Η ΠΝΟ συνεδρίαζε από το μεσημέρι, με αντικείμενο τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών της και αποφάσισε την αναστολή των απεργιών. 

Η απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών ελήφθη  με εννέα ψήφους κατά της κήρυξης νέας απεργίας και ένα λευκό.
Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι των ναυτεργατών συναντήθηκαν με την υπουργό Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία και τους παρέδωσε τις έγγραφες απαντήσεις της κυβέρνησης στα αιτήματά τους.
Μετά και την απόφαση της ΠΝΟ, τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται κανονικά από την Τετάρτη στις 6 π.μ.  Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα σε πολλά νησιά, ενώ στον Πειραιά έχουν ήδη συγκεντρωθεί δεκάδες φορτηγά με προϊόντα.
«Παρουσιάσαμε σήμερα στα αιτήματα της ΠΝΟ έναν πίνακα με γραπτές απαντήσεις σε όλα τα θέματα, μετά από συνεργασία τεσσάρων συναρμοδίων υπουργείων» δήλωσε το μεσημέρι η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου η οποία χαρακτήρισε ουσιαστική τη συζήτηση με τους ναυτεργάτες.

Δόθηκε σημαντική έμφαση από πλευράς κυβέρνησης στην ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερο πίσω όσον αφορά δεσμεύσεις οι οποίες έχουν περάσει από τη βουλή, τόνισε η υπουργός και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση, για πράγματα που έχουν γίνει και αφορούν και όλα τα υπόλοιπα ταμεία ασφάλισης και παροχής υπηρεσιών υγείας των Ελλήνων.