Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση

"Πέρασε" από την Ολομέλεια της Βουλής, μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας, η νέα δανειακή σύμβαση.
Η νέα δανειακή σύμβαση υπερψηφίστηκε με ψήφους 213 «ΥΠΕΡ» και 79 «ΚΑΤΑ», σε σύνολο σε σύνολο 292 βουλευτών, που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.
Το νομοσχέδιο επί της αρχής και επί των άρθρων 1 και 2, υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά και από βουλευτές των δύο κομμάτων που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί μετά από τη διαφοροποίηση τους από την επίσημη γραμμή των κομμάτων τους σε προηγούμενες ψηφοφορίες, καθώς και οι βουλευτές που έχουν προσχωρήσει στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη «Δημοκρατική Συμμαχία».
Από τους διαγραφέντες της Ν.Δ «ναι» στη νέα δανειακή σύμβαση ψήφισαν οι Γ.Βλάχος, Μ.Τζίμας, Γ.Καρασμάνης, Κ.Παπασιώζος, Κ.Γκιουλέκας, Ελ. Βόζενμπεργκ και ο Γ.Βαγιωνάς ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της επιστροφής στο κόμμα.  
Από το ΠΑΣΟΚ αίσθηση προκάλεσε η ηχηρή απουσία των Β.Παπανδρέου, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Σπ.Κουβέλη, Οδ. Βουδούρη ενώ «ΝΑΙ» ψήφισαν οι Χρ.Μαγκούφης, Μ.Αποστολάκη, Β.Τόγιας, Θ.Παραστατίδης και Χρ.Κατσούρας.
Κατά της νέας δανειακής σύμβασης τάχθηκαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές που προσχώρησαν στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη «Δημοκρατική Αριστερά» και στο κόμμα του Πάνου Καμμένου «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Αξίζει να σημειωθεί το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης πριν την ψηφοφορία έγινε σε άδεια έδρανα, όπως άλλωστε μαρτυρά και η φωτογραφία.

Πηγή: newsbomb