Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Κατηγορητήριο - «φωτιά» για τον Παναθηναϊκό

Αναλυτικά η κλήση αναφέρει:

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 18/3/2012 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και της συνημμένης και συγκοινοποιούμενης υπ΄αριθμ. πρωτ. 9934/2012 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 22-3-2012 και ώρα 13:00 και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ' άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ και 1 επ, 21 του Κ.Α.Π. της ΕΠΟ
Βάσει των δύο αυτών άρθρων ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει βάσιμα πια με αφαίρεση βαθμών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.
Το άρθρο 15 αναφέρεται σε επισταμένα επεισόδια στη διάρκεια ενός αγώνα και μπορεί να επιφέρει για την περίπτωση διακοπής αγώνα και ρίψης αντικειμένων ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 100.000 ευρώ.
Το άρθρο 21 αφορά την αφαίρεση βαθμών, ως απόρροια των παραπάνω επεισοδίων, που θα είναι 3 από το τρέχον πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο.
Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας ή και των δύο ομάδων, προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας και τιμωρείται ως εξής:
Με αφαίρεση τριών (3) βαθμών καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα (ή ομάδες), αν ο αγώνα διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του.
Η υπαίτια ομάδα θεωρείται ότι ηττήθηκε με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε υπολογίζεται το αποτέλεσμα που πραγματικά σημειώθηκε, μέχρι τη διακοπή ή την αποχώρηση».
Πηγή: Onsports.gr