Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

«Ένοχοι Παπανδρέου – Καραμανλής…»

Την πόρτα του Ειδικού Δικαστηρίου ανοίγει ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Κατηγορεί τους δύο πρώην πρωθυπουργούς ότι εκτός από πολιτικές ευθύνες, ίσως έχουν και ποινικές για την κατάσταση στη χώρα.


Αφορμή για την «ετυμηγορία» του προέδρου του ΛΑΟΣ, οι αναφορές του Γιώργου Προβόπουλου. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος μπροστά στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, άφησε αιχμές εις βάρος των κ.κ. Καραμανλή, Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.


Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τους δύο αρχηγούς για το ενδεχόμενο το δημόσιο έλλειμμα να ανέλθει σε διψήφιο ποσοστό, ενώ απέδωσε στον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, καθυστέρηση στη λήψη μέτρων.


Το σημείο εκείνο, όμως, που στέλνει τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο … «απόσπασμα» είναι η αναφορά Προβόπουλου στις δηλώσεις του τότε «τσάρου» της οικονομίας περί «ελληνικού Τιτανικού» και επικείμενης «χρεοκοπίας».


Ο κ. Καρατζαφέρης ζητά να κληθεί ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας στη Βουλή, για διευκρινίσεις, και να καταθέσει, αν υπάρχουν, γραπτές επιστολές αλληλογραφίας.