Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«Στοπ» στα ρουσφέτια των ΕΛΤΑ έβαλαν Μιχελάκης και ΝΔ

«Στοπ» στα ρουσφέτια των ΕΛΤΑ έβαλαν Μιχελάκης και ΝΔΜετά από τις καταγγελίες Μιχελάκη έβγαλαν ανακοίνωση τα ΕΛΤΑ ότι θα πάρουν μόνο 950 και τους υπόλοιπους 1.500 μετά τις εκλογές.

«Φρένο» στα προεκλογικά ρουσφέτια που ετοίμαζε το ΠΑΣΟΚ έβαλε η ΝΔ, δικαιώνοντας απόλυτα τις καταγγελίες του κ. Γιάννη Μιχελάκη, περί διόγκωσης του σπάταλου κράτους από το ΠΑΣΟΚ για ψηφοθηρικούς λόγους.

«Θα επανεξετάσουμε μετά τις εκλογές τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, αναφερόμενος μάλιστα και στην έκθεση Ράϊχενμπαχ ότι παραβιάζεται το ένα προς δέκα για την αναλογία προσλήψεων και αποχωρήσεων από το δημόσιο, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι υπάλληλοι.

Ωστόσο ο κ. Μιχελάκης επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί μέχρι να ολοκληρώσει τη μελέτη των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του.

Η πίεση του εκπρόσωπου της ΝΔ φαίνεται να έφερε αποτελέσματα, καθώς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξέδωσαν διευκρινιστική ανακοίνωση για τις προσλήψεις.

Όπως αναφέρουν «οι προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου είναι διαδικασία που υλοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα τελευταία 17 χρόνια, για την κάλυψη έκτακτων και περιοδικών αναγκών».

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η διαδικασία για την υλοποίηση των προσλήψεων του 2012 έχει ξεκινήσει, όπως κάθε χρόνο, από τον Δεκέμβριο και αφορά 2.340 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, που κατανέμονται σε όλο το έτος.

Ορισμένες προσλήψεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ οι επόμενες προβλέπεται να προκηρυχθούν από τον Ιούνιο και μετά. Συγκεκριμένα μετά από τις καταγγελίες Μιχελάκη, τα ΕΛΤΑ ότι θα πάρουν μόνο 950 άτομα και τους υπόλοιπους 1.500 μετά τις εκλογές.

Ανάλογη ήταν και η διευκρίνηση χθες του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη, ο οποίος είπε ότι οι προσλήψεις είναι εποχιακές και έγιναν όπως κάθε χρόνο μέσω ΑΣΕΠ.
Διαβάστε την ανακοίνωση των ΕΛΤΑ:

Προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου από τα ΕΛΤΑ.

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διευκρινίζουν:

Οι προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι διαδικασία που υλοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα τελευταία 17 χρόνια, για την κάλυψη έκτακτων και περιοδικών αναγκών.

Πρόκειται για συμβάσεις εργασίας 4μηνης ή 8μηνης διάρκειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία η οποία διασφαλίζει το αδιάβλητο, τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα των κριτηρίων καθώς και τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων. Τα αποτελέσματα επικυρώνονται από το ΑΣΕΠ.

Η διαδικασία για την υλοποίηση των προσλήψεων του 2012 έχει ξεκινήσει, όπως κάθε χρόνο, από το Δεκέμβριο και αφορά 2.340 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων που κατανέμονται σε όλο το έτος. Ορισμένες προσλήψεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ οι επόμενες προβλέπεται να προκηρυχθούν από τον Ιούνιο και μετά.

Πηγή : newsbomb