Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ομάδα κρούσης για τις εκλογές από Βενιζέλο

Σε εκλογική ετοιμότητα και διάταξη μάχης θέτει το ΠΑΣΟΚ ο νέος αρχηγός του κόμματος, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος αρχίζει να μοιράζει τα «χαρτιά» των ευθυνών σε βουλευτές και στελέχη για την κρίσιμη περίοδο.

Η Φώφη Γεννηματά είναι το πρώτο όνομα που ανακοινώθηκε και αφορά την προεκλογική αλυσίδα που συγκροτεί στην Ιπποκράτους ο κ. Βενιζέλος, προκειμένου την ημέρα προκήρυξης των εκλογών το ΠΑΣΟΚ να είναι καθ’ όλα έτοιμο για τη μάχη.
Η κυρία Γεννηματά αναλαμβάνει από Δευτέρα τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, ενώ θα οριστεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καθώς έτσι θα έχει δικαίωμα απεριόριστου αριθμού εμφανίσεων στα ΜΜΕ.
«Κρίθηκε ως η πιο κατάλληλη για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου με βάση τα κριτήρια της ενότητας, της αξιοκρατίας, της συστράτευσης και της στόχευσης της νίκης, που ανέδειξε στις δηλώσεις και τις ομιλίες του μετά την εκλογή του στην προεδρία ο Ευ. Βενιζέλος», τονίζουν συνεργάτες του για τη Φώφη Γεννηματά, η οποία θα πλαισιωθεί άμεσα και από τον Τομέα της Επικοινωνίας και το Γραφείο Τύπου.
Είναι προφανές ότι με την κίνησή του αυτή ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ενισχύσει από την πρώτη στιγμή το κοινωνικό προφίλ του κόμματος (καθώς η κυρία Γεννηματά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, ιδίως στο Λεκανοπέδιο, όπου το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί δημοσκοπική καθίζηση) και επίσης δια της τοποθέτησής της στο Επικρατείας «απελευθερώνει» μια θέση στους κορυφαίους – «πριμοδοτεί» στην πραγματικότητα την επανεκλογή της Α.Διαμαντοπούλου, του Κ. Σκανδαλίδη και του Χρ. Παπουτσή, με τον οποίο είχε χθες επικοινωνία για τη συμμετοχή του στην Εκλογική Επιτροπή.
Να σημειωθεί ότι στην Α’ Αθήνας, όπου διατηρούν ισχυρές δυνάμεις η Α. Διαμαντοπούλου και ο Κ. Σκανδαλίδης θα εκλεγούν, όπως αναμένεται, τρεις βουλευτές, πράγμα που σημαίνει ότι η αναμέτρηση θα είναι σκληρή για το σύνολο των υποψηφίων.
Την προσεχή εβδομάδα εν τω μεταξύ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Εθνική Εκλογική Επιτροπή, στην οποία θα μετέχουν, αφενός μεν το Πολιτικό Συμβούλιο (Τόνια Αντωνίου, Συλβάνα Ράπτη, Ν. Ανδρουλάκης, Μ. Κοππά, Γ. Μίχας, Ν. Σαλαγιάννης κ.ά.), όσοι ασκούν θεσμικού χαρακτήρα λειτουργίες (ο γραμματέας του κόμματος, Μ. Καρχιμάκης, ο γραμματέας της ΚΟ, Β. Εξαρχος, ο νυν και πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Πετσάλνικος και Κακλαμάνης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο γραμματέας της Νεολαίας κ.ά.) και όλα ανεξαιρέτως τα κορυφαία στελέχη με ρόλο στη διαμόρφωση και την εκφορά του πολιτικού λόγου του ΠΑΣΟΚ.
Νέα στελέχη
Εχει αποφασιστεί δε η συμμετοχή ανάλογου αριθμού νέων στελεχών από διάφορους χώρους (Βουλή, κοινωνία των πολιτών, επιστημονικούς φορείς, συνδιαλιστικές οργανώσεις κ.ά.). «Και φυσικά δεν θα υπάρξει κανένας αποκλεισμός στην Εκλογική Επιτροπή», επισημαίνει χαρακτηριστικά συνεργάτης του προέδρου, αναφέροντας κάποια ονόματα όπως των κ. Λοβέρδου, Σκανδαλίδη, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδη, Ευθυμίου, Ρέππα, Παπουτσή, Ανδρουλάκη, Πρωτόπαπα κ.ά.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr