Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Δικαιοσύνη ζητά η Γιουβέντους

Τα όσα γίνονται στη χώρα μας το φετινό καλοκαίρι με τους στημμένους αγώνες, θύμησαν σε αρκετούς το σκανδαλο Calciopoli ή Farsiopoli όπως αποκαλείται τελευταία που είχε ξεσπάσει στην Ιταλία το καλοκαίρι του 2006.
Πριν οριστικοποιηθεί η οποιαδήποτε τιμωρία για τις εμπλεκόμενες ομάδες καλό θα ήταν οι έρευνες που θα γίνουν να μην είναι παρόμοιες με αυτές των Ιταλών.

 Η Γιουβέντους το μεγαλύτερο θύμα του σκανδάλου όπως τελικά αποκαλύπτεται συνεχίζει τις προσπάθειες της για να πάρει πίσω τα πρωταθλήματα που κέρδισε στο γήπεδο και τις αφαιρέθηκαν και είναι αποφασισμένη να φτάσει εως το CAS.
Η απόφαση της ιταλικής ομοσπονδίας να μην αλλάξει τον κάτοχο του τίτλου του 2006 προκάλεσε την αντίδραση της Γιουβέντους που θα προσφύγει στο CAS!

«Ήταν ένας καθαρός τίτλος. Τερματήσαμε με 91 βαθμούς σε εκείνο το πρωτάθλημα Θέλουυμε δίκαιη μεταχείριση και ζητάμε τους δύο τίτλους που κατακτήσαμε στο γήπεδο. Αυτή είναι η πρώτη μας κίνηση και δεν θα είναι η μοναδική», τόνισε ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι ο οποίος από την πρώτη στιγμη που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας έχει στο πλευρό του τους απανταχού φίλους της ομαδας. Στο πλευρό του στάθηκε με δηλωσεις και ο Λουτσιάνο Μότζι ο οποίος πλέον από κατηγορούμενος περνά στην αντεπίθεση.

Στη δύσκολη θέση πλέον βρίσκεται η ίντερ ο πρόεδρος της οποίας Μασιμο Μορατι που εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το θάνατο του Φακέτι για να προστατέψει την ομάδα του εις βάρος της οποίας έχουν βγει συνομιλίες οι οποίες είχαν κουκουλωθεί το 2006 με αποτέλεσμα να βρει την ευκαιρία να πρωταγωνιστησει.
Η Γιουβέντους πλέον ζητά δικαιοσύνη και είναι αποφασισμένη να προχώρήσει το θέμα έως και το πολιτικά δικαστηρία ζητώντας αποζημιώσεις που αν τελικά τις κερδίσει θα αγγίζουν τα 400 εκ. ευρώ