Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Θύμα παρενεργειών εμβολίου ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα

 Θύμα παρενεργειών εμβολίου ο ανταποκριτής του BBC στην ΑθήναΟ Μάλκολμ Μπράμπαντ είναι ένας από τους πιο γνωστούς και μάχιμους ρεπόρτερ του BBC. Για πολλά χρόνια, ήταν ο ανταποκριτής του δικτύου στην Αθήνα. Έτσι, όταν δεν εμφανίστηκε στη διάρκεια των γεγονότων του περασμένου Ιουνίου, πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί.
Η εύκολη απάντηση θα ήταν ότι άλλαξε χώρα. Η αλήθεια ωστόσο είναι πολύ διαφορετική: ο Μπράμπαντ έπεσε θύμα… ενός εμβολίου κατά του κίτρινου πυρετού.
Ο ανταποκριτής έκανε το εμβόλιο στην Αθήνα, λίγο πριν αναχωρήσει για ένα ρεπορτάζ στην Ακτή Ελεφαντοστού. Λίγες ώρες αργότερα, ανέβασε υψηλό πυρετό και άρχισε να έχει παραισθήσεις.
Οι ημέρες περνούσαν, αλλά ο Μπράμπαντ παρουσίαζε τα ίδια συμπτώματα: έβαζε τις φωνές όταν έβλεπε… στρατιωτικούς στην τηλεόραση και – το χειρότερο – πίστευε ότι ήταν ο… Ιησούς Χριστός. Η σύζυγός του, η οποία είναι από τη Δανία, τον πήρε και τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.
Η κατάστασή του έχει βελτιωθεί, αλλά είναι διατεθειμένος να ψάξει σε βάθος και να βρει τι ήταν αυτό που του προκάλεσε τόσο σοβαρό πρόβλημα.