Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Λάκης Γαβαλάς [φωτο]

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Λάκης Γαβαλάς [φωτο]
Στα χέρια του ΣΔΟΕ βρέθηκε το πρωί ο Λάκης Γαβαλάς για χρέη προς το Δημόσιο.

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομίας ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο Κολωνάκι για χρέη που ανέρχονται στο ποσό των 1.480.000 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει, μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του Λάκη Γαβαλά για μη απόδοση ΦΠΑ προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία πτώχευσης της εταιρείας του, όμως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Επίσης, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για ακόμη δύο άτομα από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του, τα οποία θεωρούνται συνυπεύθυνα.
Μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Ο Λάκης Γαβαλάς το προηγούμενο βράδυ διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας και σήμερα το πρωί επισκέφθηκε φιλικό του σπίτι στο Κολωνάκι. Πριν περάσει την είσοδο της πολυκατοικίας, τον πλησίασαν άνδρες του ΣΔΟΕ και της Ελληνικής Αστυνομίας και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Εκείνος δεν προέβαλε αντίσταση και οδηγήθηκε στο κτίριο της ΓΑΔΑ.