Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ποδαρικό με κρύο, βροχές και χιόνια…


Ποδαρικό με κρύο, βροχές και χιόνια…Με την ελπίδα ότι ο άστατος καιρός με τον οποίο θα υποδεχτούμε το 2012 δε θα αντικατοπτρίζει και όλη τη χρονιά, οδεύουμε προς την Πρωτοχρονιά.

Συγκεκριμένα η χώρα θα υποδεχτεί το νέο έτος με χιόνια στα ορεινά και τσουχτερό κρύο, ενώ από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα αρχίσει να χιονίζει και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Το Σάββατο όπως και την Κυριακή, ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν και σε ορισμένες περιοχές θα φτάσει τους –11 βαθμούς Κελσίου. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα.
Πιο αναλυτικά:
Σήμερα, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα σημειωθούν νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Στις θαλάσσιες περιοχές θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στο ανατολικό αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.
Την Πρωτοχρονιά στην ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.