Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ο πιστολέρο «Μητρο-γκολ» έδωσε μια «Ατρόμητη» πρόκριση στους «8″



Ο πιστολέρο «Μητρο-γκολ» έδωσε μια «Ατρόμητη» πρόκριση στους «8″
Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Ατρόμητος έκανε την ανατροπή επί του Άρη (2-1) και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «8″ του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Άρης προηγήθηκε με τον Καστίγιο στο 46′, αλλά η ομάδα του Γιώργου Δώνη με αντεπίθεση διαρκείας και τους Τάτο-Μήτρογλου να κάνουν πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο πήρε την πρόκριση με τα γκολ των Φυτανίδη (79′) και Μήτρογλου (90′).
Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ μέτριο, με τις δύο ομάδες να έχουν από μια φάση με Μήτρογλου και Καστίγιο, αλλά χωρίς να μπορέσουν να απειλήσουν με αξιώσεις τις εστίες.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερο με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες και γκολ, με τον Ατρόμητο να ανεβάζει κατά πολύ την απόδοσή του και να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Ο αγώνας έγινε υπό την παρουσία τόσο του υποψήφιου νέου τεχνικού του Άρη, Μανουέλ Μασάδο και του Σέρχιο Κόκε, ενώ οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και την Κυριακή (15/1) στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα.
Μέτριο το πρώτο ημίχρονο
Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν μέτριο έως κακό, καθώς οι δύο ομάδες δεν απείλησαν ιδιαίτερα τους τερματοφύλακας και είχαν από μια αξιόλογη ευκαιρία.
Ο Άρης έκανε αισθητή την παρουσία του στο πρώτο λεπτό, όταν το σουτ του Νέτο δεν ανησύχησε τον Ιτάνζ, καθώς ήταν άστοχο. Η καλή ευκαιρία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν δέκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 11′.
Ο Νέτο έκανε την σέντρα και ο Καστίγιο που ήταν σε καλή θέση έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Ιτάνζ. Στην συνέχεια ο Ατρόμητος άρχισε να ισορροπεί την αναμέτρηση και στο 28′ από το σουτ του Καραγκούνη η μπάλα έφυγε άουτ.
Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 39′ για τους Περιστεριώτες, όταν ο Μήτρογλου έκανε το δυνατό σουτ η μπάλα βρήκε και στον Ντίκο και έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.
Ξεκίνημα με γκολ
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φίλους του ποδοσφαίρου και κυρίως για αυτούς του Άρη, καθώς ο Καστίγιο κατάφερε να ανοίξει το σκορ.
Στο 46′ λοιπόν, μετά από πάσα του Γιαννιώτα στον Καστίγιο, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή του Ατρομήτου και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ για να κάνει το 0-1 για τον Άρη.
Στην συνέχεια ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει για να φτάσει στην ισοφάριση και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 55′, όταν ο Μήτρογλου από κοντά έκανε το σουτ με τον Βελλίδη να αποκρούει στην κλειστή του γωνία.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και πέντε λεπτά αργότερα (60′) από το σουτ του Καραμάνου ο τερματοφύλακας του Άρη ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 67′ από την κεφαλιά του Ντίκο, ο Ιτάνζ μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 68′ ο Φυτανίδης για τον Ατρόμητο ήταν αυτός που έκανε την κεφαλιά με τον Βελλίδη να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει.
Η υπεροχή του Ατρομήτου στα τελευταία λεπτά καρποφόρησε στο 79′, όταν ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Βελλίδης δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και ο Φυτανίδης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για να κάνει το 1-1 για τον Ατρόμητο.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (80′) η ομάδα του Γιώργου Δώνη απείλησε και πάλι, όταν ο Μήτρογλου βρέθηκε σε καλή θέση από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης (85′) ο Δημούτσος έξω από την περιοχή έκανε μια προσωπική ενέργεια, έδωσε την μπάλα στον Τάτο ο οποίος έκανε ένα πολύ κακό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Το σουτ αυτό μάλιστα ήταν αιτία να δημιουργηθεί παρεξήγηση μεταξύ Τάτου και Μήτρογλου με τον τελευταίο να σπρώχνει τον συμπαίκτη του γιατί δεν του έδωσε την μπάλα!
Στο 88′, ο Τάτος έγινε δέκτης της μπάλας από δεξιά, με την μία την έδωσε στον Μήτρογλου με τον επιθετικό του Ατρομήτου από το ύψος της μικρής περιοχής να κάνει το σουτ με τον Βελλίδη να διώχνει την μπάλα με το πόδι.
Τελικά στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (90′) ο Ατρόμητος κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να πάρει την πρόκριση στους «8″ του Κυπέλλου.
Ο Τάτος και πάλι έξω από την περιοχή έδωσε την μπάλα στον Μήτρογλου και ο επιθετικός του Ατρομήτου με ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-1 για την ομάδα του Περιστερίου.
Στις καθυστερήσεις το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν η αποβολή του Καστίγιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ, ενώ στην συνέχεια ήταν έξαλλος και μάλιστα έφτυσε τον Σκόνδρα! Η λήξη βρήκε τους Περιστεριώτες να πανηγυρίζουν και τον Μήτρογλου να φεύγει αγκαλιασμένος με τον Τάτο!!
ΠΗΓΗ: sport24.gr