Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ : ΤΑΙΝΙΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:¨ ΕΡΩΤΑ ¨


Υποκλίνομαι …στην συνδικαλιστική σας αυθάδεια !!!
Υποκρίνομαι …ότι είναι από την “ψυχή σας τα χάδια “ των δημοσίων σχέσεων!!!
Υποκλίνομαι … στα ‘’ πουλημένα “ σας συγνώμη!!!

Υποκρίνομαι … ότι το φαρμάκι σας στάζει μέντα !!!
Υποκλίνομαι … γιατί θαυμάζω τα ταλέντα!!!
Υποκλίνομαι … στον επαγγελματικό σας θεατρινισμό !!!
 Αλλά αμύνομαι …Λέω το ριζικό μου είναι για αυτά που θα μας συμβούν ακόμη !!!
Και ζω κοντά σας όλα τα κρυφά και αφανέρωτα ,ταινίες φρίκης με τον τίτλο : ¨ Έρωτα για τα καπνικά ¨ !!!
 Από τις αρχές του 2010 παρακολουθούμε βουβοί ταινίες τρόμου όσον αφορά τα καπνοβιομηχανικά προΐόντα. Οι πρωταγωνιστές, οι οποίοι σταμάτησαν τον χρόνο για την Μικρή Λιανική, συνεχίζουν την προβολή του έργου, αλλά πλέον χωρίς θεατές και με άδεια καθίσματα.
Το σενάριο που γράψανε και η συμφωνία τρόμου που έκαναν αναμεταξύ τους δεν τους βγήκε.
Η Ελληνική πολιτεία ,οι καπνοβιομηχανίες και το χονδρεμπόριο καπνικών επένδυσαν σε ένα σχέδιο που στην κοινή γλώσσα λέγεται : «μόνο για πάρτη μας».
Μετά από 2 χρόνια διαπιστώνουν ότι τα σφάλματα που έχουν κάνει είναι πολλά και τους έχει γυρίσει boomerang.
Ποδοπάτησαν τον συνεργάτη τους τον λιανέμπορα περιπτερά –καπνοπώλη αντί να τον προστατεύσουν.
Σκόρπισαν ανέμους και θέρισαν θύελλες !!!
Τα υπόλοιπα (πιστώσεις) στην αγορά των χονδρεμπόρων καπνικών είναι πλέον επισφαλή.
Αξιόπιστα στοιχεία εσωτερικής πληροφόρησης των καπνοβιομηχανιών δείχνουν ότι το 85% των χονδρεμπόρων έχουν οικονομικά προβλήματα και είναι για κλείσιμο.
Τα μερίδια αγοράς των καπνοβιομηχανιών συνεχώς πέφτουν όχι μόνο εξαιτίας του ανταγωνισμού αναμεταξύ τους, αλλά επειδή ….¨ τα πουλάκια έχουν πετάξει ¨!!!
Και ποια είναι τα πουλάκια?
Είναι το καταναλωτικό κοινό το οποίο έχει χωριστεί σε 3 κατηγορίες ,και μάλιστα με πολύ καλή οργάνωση (Μ.Κ.Ο ,ιστοσελίδες ,forum ,κ.τ.λ.)
Α) Αντικαπνιστές
Β) Καπνιστές
Γ) Ατμιστές
Κανείς δεν μπόρεσε όλο αυτόν τον καιρό να δει την εξέλιξη των πραγμάτων .
Ακόμη ασχολούνται οι διάφοροι ειδήμονες των γραφείων που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα για τάσεις και μόδες του καταναλωτικού κοινού.
Αντί λοιπόν να στήνουμε άρθρα ,παρασκήνιο και αχυράνθρωπους να βγαίνουν στα Μ.Μ.Ε. και να λένε άλλα αντί άλλων ,καλά θα ήταν να βγείτε και στην Ελλάδα οι καπνοβιομηχανίες σε όλα αυτά που ετοιμάζετε στο εξωτερικό όσον αφορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Η κατηγορία των ατμιστών δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να φύγει από το Δίκτυο Μικρής Λιανικής.
Γνωρίζετε κύριοι,Γενικοί Διευθυντές και Διευθύνοντες  Σύμβουλοι των καπνοβιομηχανιών που εκπροσωπείτε ότι οι βασικοί σας μέτοχοι ελέγχουν 100%  την παγκόσμια αγορά των base de parfumbase of perfume .Kαι αυτή ειδικά η δουλειά έχει το δικό της χρηματιστήριο !!!
Το συμπέρασμα είναι ότι οι μέτοχοι σας έχουν οικονομικά συμφέροντα με τα e-liquids των ηλεκτρονικών τσιγάρων .
Ο μόνος από εσάς που έκανε δημόσια δήλωση όσον αφορά το εν λόγω θέμα ήταν ο κ.Μπλέτσας ,Γενικός Διευθυντής της JTI στην συνέντευξη που παραχώρησε http://www.synpeka.gr/nea-mikris-lianikis/item/2719-οι-φόροι-έπνιξαν-την-αγορά-του-καπνού.html
Όλο αυτόν τον καιρό εσιώπησα διότι είδα κατ΄ουσίαν ότι κανείς από αυτό που ονομάζω εγώ ¨ αλυσίδα αξίας Mικρής Λιανικής ¨,δεν ήθελε πραγματικά να βοηθήσει το δίκτυο του λιανεμπορίου!
Σήμερα που έχει καθίσει η σκόνη ,δυστυχώς βγήκα αληθινός στις προβλέψεις που είχα κάνει στο παρελθόν με διάφορα άρθρα μου για το σήμερα.
Οι καπνοβιομηχανίες, και εννοώ αυτές των αλλοδαπών συμφερόντων, έπαιξαν ένα ¨ βρώμικο  παιχνίδι ¨ εις βάρος της Ελληνικής οικονομίας και με συντονισμένο σχέδιο συμμετείχαν και αυτές στην κατάντια της που βιώνουμε σήμερα.
Δεν θέλω σήμερα να ανοίξω περισσότερο αυτό το κεφάλαιο διότι σε πολαιότερα άρθρα μου ,το είχα επισημάνει με καυστικό τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις!!!Και ο νοών νοείτω …
Ως προς αυτή την θέση μου, δεν μασάω τα λόγια μου και τα γράφω όπως τα αισθάνομαι, απλά μόνο θέλω να κάνω μια διευκρίνιση:
Στελέχη αλλοδαπών καπνοβιομηχανιών γνωρίζουν  το τι συμβαίνει πραγματικά στην Ελληνική αγορά και άσχετα αν προσπάθησαν να εισηγηθούν κάποια πράγματα, παρόλα αυτά οι αποφάσεις από το εξωτερικό ήταν άλλες.
Έφτασα στο σημείο να τους εξυβρίσω δημόσια για αυτό που εκπροσωπούσαν και όχι σαν ανθρώπους.
Η κατάληξη ήταν όλο αυτό το διάστημα να μην έχουμε σχέση με κανέναν από τους συνεργάτες μας ,διότι συγκρουστήκαμε άγρια σε όλα τα επίπεδα και δημόσια αλλά και μέσα στα Υπουργεία.
Το μάτωμα που έχει ο καθένας από εμάς ανάλογα με το μέγεθος του το ξέρει ο ίδιος.
Έρχομαι όμως στο σήμερα για να αναλύσω την προσωπική μου θέση έξω από συνδικαλισμούς κ.τ.λ. και να καταθέσω πως βλέπω να διαδραματίζονται τα γεγονότα.
Επειδή  δεν μπορώ να βλέπω πλέον την θέση μου να πνίγεται από συνδικαλιστικούς εγωισμούς ή τουπέ αλαζονικό από στελέχη καπνοβιομηχανιών και χονδρεμπόρων και να εγκλωβίζεται σε τερτίπια και ισορροπίες, αλλά και από προσωπικά ή εταιρικά συμφέροντα.
Επειδή  εγώ ποτέ δε ζήτησα ούτε και τώρα ζητάω εξαργύρωση σε θέσεις και καρέκλες, σε κυκλώματα και σε παζάρια.
Και εννοώ εκείνα που έχουν καταντήσει συνδικαλιστές να φαίνονται ή να είναι υπάλληλοι των άλλων αντί για αφεντικά των εαυτών τους. Εκείνων που η άποψή τους βγαίνει μόνο από παζάρι και γι’ αυτό αλλάζει κάθε μία και τόσο.
Και το χειρότερο στο μέρος και όταν έπρεπε να υψώσουμε τη δική μας και μόνο φωνή.
Εμένα η άποψή μου ήταν και θα είναι μόνο μία και δικαιωμένη από όσα έγιναν ένα χρόνο τώρα.
Σε μια κίνηση πανικού σήμερα , η πρώτη εταιρεία Philip Morris κατεβάζει την λιανική τιμή του παγκόσμιου brand name Marlboro στην Ελλάδα ,επειδή  έχει χάσει μεγάλο μερίδιο αγοράς.
Εδώ λοιπόν κύριοι βρίσκεται το μεγάλο μυστικό και το πόσο ευκαιριακά και κοντόφθαλμα βλέπετε τα πράγματα.
Και εννοώ πάντα τις ηγεσίες σας στο εξωτερικό!!!
Επειδή πάντα από αυτούς παίρνονται οι τελικές αποφάσεις !!!
Με αυτή την κίνηση που κάνατε ,κατ’ αρχάς σκυλέψατε το πρώτο παγκόσμιο  brand name της εταιρείας σας .
Επειδή δεν μπορείτε να δείτε τίποτε άλλο από αυτό που λέμε ¨ μερίδιο αγοράς¨ , κατεβάσατε την τιμή με την λογική να αυξήσετε πωλήσεις έναντι του ανταγωνισμού.
Στην ουσία έχετε κάνει μια τρύπα στο νερό.
 Έχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα για έναν και μόνο λόγο :
Εάν στο δίκτυο του λιανεμπορίου δίνατε από την αρχή το ποσοστό που δίνετε τώρα για το Marlboro με 4€ ,δεν θα είχαν κλείσει χιλιάδες καταστήματα Μικρής Λιανικής.
Από τις αρχές του 2010,σε όλες τις καπνοβιομηχανίες ,σας είγα εισηγηθεί μέχρι να λύσουμε το φορολογικό με την Ελληνική πολιτεία, να δώσετε ¨ πριμοδότηση¨ στα Σημεία Μικρής Λιανικής τουλάχιστον ένα ταχυκίνητο σήμα ώστε να υπάρχει μια αξιοπρεπή βιωσιμότητα του λιανέμπορα περιπτερά –καπνοπώλη. 
Καμία εταιρεία Ελληνική ή αλλοδαπών συμφερόντων δεν το έπραξε αυτό ,πλην της καπνοβιομηχανίας Γεωργιάδη και αυτή με νέο σήμα και χωρίς στην ουσία αντίκρυσμα εσόδων για τον περιπτερά (μειωμένη ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό ) .
Σήμερα έρχεστε να ¨ επιδοτήσετε ¨ όλοι σαν κλαίουσες Μαγδαληνές, αλλά είναι αργά….για δάκρυα Στέλλα όπως λέει και το τραγούδι.
Αυτό το κάνετε με λάθος τρόπο και όχι σε καλό timing !!!
Επιτέλους κύριοι και κυρίες θα πρέπει να καταλάβετε ότι οι καιροί έχουν αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα και εάν δεν προστατεύσετε το Δίκτυο σας να περιμένετε τα χειρότερα !!!
Ξεχάστε επιτέλους την φιλοσοφία που σας διακατέχει όσον αφορά ¨ μερίδιο αγοράς ¨και πολλά είναι τα Σημεία πώλησης Μικρής Λιανικής. Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής σας είναι γνωστά σε όλους μας.
Λέτε διάφορες δικαιολογίες στο Δίκτυο ότι αναγκαστήκατε να το κάνετε αυτό ,διότι έπεσαν δραματικά οι πωλήσεις σας κ.τ.λ.
Ερωτώ λοιπόν: Αυτό δεν είναι μια κίνηση πανικού?
Ερωτώ λοιπόν: Πιστεύετε με αυτόν τον τρόπο ότι θα ¨ εκβιάσετε¨ την Ελληνική πολιτεία με την μείωση του Ε.Φ.Κ.???
Ερωτώ λοιπόν:Πόσο θα κρατήσει η ¨ επιδότηση ¨ προς το λιανεμπόριο με αυτή την τιμή ?
Ερωτώ λοιπόν: Πως θα απολογηθείτε στο καταναλωτικό σας κοινό όταν τις τιμές του Marlboro θα αναγκαστείτε πάλι να τις σηκώσετε και τώρα τις έχετε κάνει ακορντεόν ?
Ερωτώ λοιπόν:Πωλείται πουθενά στον κόσμο το Marlboro στην τιμή των 3,50€ ?Η εξαγωγή από διάφορους επιτήδειους ή γονείς φοιτητών του εξωτερικού προς Δυτική Ευρώπη του φτηνού Marlboro στην Ελλάδα δεν είναι μια μορφή λαθρεμπορίου ? Έτσι επιδιώκετε την αύξηση μεριδίου αγοράς ?
Ερωτώ λοιπόν: Με αυτές τις μεθόδους που ακολουθείτε βοηθάτε το Δίκτυο σας ή συνεχίζετε ένα σχέδιο εξόντωσης ακόμη ?
Ερωτώ λοιπόν:Αφού είστε γνώστες της περιδέουσας παγκόσμιας γνώμης για τα καπνικά ,γιατί όλα αυτά τα κάνετε μόνο στην Ελλάδα ?Σε μια αγορά που έχει 8 μήνες τον χρόνο ήλιο ,θάλασσα ,αέρα αλλά κυρίως ΦΩΣ ? Μήπως έχουν σχεδιάσει οι μητρικές σας διοικήσεις να καταντήσουμε όπως είναι οι λαοί της Βόρειας Ευρώπης και να μας δείχνουν τον πολιτισμό τους κάθε Καλοκαίρι στα Μάλλια, Χερσόνησο,Φαληράκι  και Κάβο της Κέρκυρας ?
Ερωτώ λοιπόν: ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?
Ερωτώ λοιπόν:  Δεν μπορείτε να δείτε κύριοι ότι με την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ από Ινδούς (Ασιάτικα κεφάλαια) έρχονατι στην Ευρώπη τεράστια πολιτικά -οικονομικά  συμφέροντα τα οποία είναι πολλαπλά μεγαλύτερα από όλες τις καπνοβιομηχανίες αλλοδαπές και εγχώριες  που δραστηριοποιούνται  στην Ελλάδα ?
Η Βritish American Tobacco προχώρησε στην ίδια λογική των μειώσεων στα δικά της brand name και φυσικά περιμένω να ακολουθήσουν και οι άλλοι .
Εδώ λοιπόν ,βλέπουμε την βουβή ταινία φρίκης την οποία πλασάρετε ξανά ως νέο έργο .
Αυτή η κίνηση ως τελευταία πράξη του έργου σας, μου θυμίζει τον Nosferatu (Δράκουλα), ο οποίος εναγωνίως αναζητά μέσα στην αιωνιότητα που τον βασανίζει τον φυσικό του θάνατο.
Ζείτε καθημερινά την ματαιότητα σας χωρίς να κάνετε τίποτα ουσιαστικό περιμένοντας την λύτρωση του θανάτου,
Οι  ¨ φέροντες την νόσο ¨ έχετε καταθέσει τα όπλα με την  Ελληνική πολιτεία ,έχετε στην ουσία αποξενωθεί από το λιανεμπόριο διότι ο εγωΐσμός σας δεν σας αφήνει να πείτε μια λέξη :
«Συγνώμη  σφάλαμε ,πρέπει να επανορθώσουμε».
Έχετε μια τελευταία ευκαιρία :Υποστηρίξτε στην ουσία την πρόταση που έχουμε καταθέσει στους αρμόδιους φορείς της Ελληνικής πολιτείας και ελάτε να πάμε μαζί σαν μια γροθιά για την σωτηρία ΟΛΩΝ.   
Γεώργιος Δούκας