Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Στρατιώτες ουρούσαν σε πτώματα!!!

Βίντεο που δείχνει Αμερικανούς στρατιώτες να ουρούν επάνω σε πτώματα στο Αφγανιστάν έχει κάνει άνω - κάτω το Σώμα Πεζοναυτών στις ΗΠΑ (Vid)

Άνω-κάτω το Σώμα Πεζοναυτών στις ΗΠΑ μετά από αποκαλυπτικό βίντεο που δείχνει στρατιώτες να ουρούν σε πτώματα στο Αφγανιστάν.
Το βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου πρωτοδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Live Leak και  εμφανίζει τέσσερις άντρες μέσα σε στρατιωτικές στολές να ουρούν επάνω σε τρία πτώματα γεμάτα αίμα, τα οποία βρίσκονται στο έδαφος.
Οι τέσσερις στρατιώτες  γνώριζαν ότι τους βιντεοσκοπούν. Μάλιστα έκαναν και αστεία μεταξύ αυτών και των πτωμάτων. Συγκεκριμένα ένας ακούγεται να λέει "Να έχεις μια όμορφη μέρα φιλαράκι", ενώ άλλος έκανε ένα κακόγουστο και απρεπές σχόλιο του τύπου "χρειάζεστε να κάνετε μπάνιο".
Οι υπεύθυνοι διαμηνύουν ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει χωρίς να διεξαχθεί έρευνα. "Ακόμη δεν έχουμε πιστοποιήσει την προέλευση ή τη γνησιότητα του εν λόγω βίντεο, όμως οι ενέργειες που απεικονίζονται δεν είναι σύμφωνες με τις βασικές μας αξίες και δεν αποτελούν ενδεικτική εικόνα του χαρακτήρα των πεζοναυτών στη χώρας μας",  ο εκπρόσωπος συνταγματάρχης της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF), Gary Kolb, και πρόσθεσε:
"Δε θα κάνουμε υποθέσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες, αλλά θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα προσδιορίσουν όλα τα γεγονότα. Το θέμα αυτό θα ερευνηθεί πλήρως".
"Ανεξάρτητα από τις συνθήκες ή το ποιος εμφανίζεται στο βίντεο, αυτή η συμπεριφορά είναι φοβερά αηδιαστική, απαράδεκτη για οποιονδήποτε φορά στολή. Ανακατεύτηκε το στομάχι μου", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, John Kirby.
Σήμερα περισσότεροι από 20.000 πεζοναύτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν, κυρίως στις επαρχίες Κανταχάρ και Χελμάντ, δηλαδή στα νότια της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας.