Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ανύψωση ηθικού…

Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο πίκρανε πολλούς παίκτες του Παναθηναϊκού.


Την πεσμένη ψυχολογία των αθλητών του, την διέκρινε αμέσως ο Φερέιρα και επιχείρησε να τους τονώσει το ηθικό.


«Θέλω να βλέπω τα κεφάλια ψηλά», είπε –μεταξύ άλλων- ο Πορτογάλος προπονητής ενώ έκλεισε την ομιλία του ζητώντας το πρωτάθλημα.


«Θέλω να τα δώσετε όλα, να κερδίσουμε τα Γιάννινα και να πάρουμε το πρωτάθλημα» τόνισε ο 65χρονος.


Πριν αρχίσει βέβαια την ανύψωση ηθικού, ο Φερέιρα είπε δύο λόγια για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο και τον αποκλεισμό. «Θέλω να σας πω ορισμένα πράγματα για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Ούτε εγώ, ούτε κάποιος από εσάς νομίζω ότι είναι ευχαριστημένος με αυτό που έγινε. Χάσαμε έναν τίτλο που όλοι μας τον θέλαμε πάρα πολύ», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.


Κι εκεί, βλέποντας τον τρόπο που αντιλαμβάνονταν οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» την ομιλία του, διέκρινε την στεναχώρια τους και πως σκέφτονται και... άλλαξε ρότα.


«Βλέπω στα πρόσωπά σας ότι είστε στεναχωρημένοι κι αυτό στα δικά μου μάτια είναι καλό σημάδι. Δείχνει ότι σας πείραξε ο αποκλεισμός. Κι αυτό, διότι είστε επαγγελματίες αλλά και “δεμένοι” μαζί σας όπως άλλωστε και με τον σύλλογο και όσα διεκδικεί», ήταν ο πρόλογος της ψυχολογικής τόνωση.


Και συνέχισε: «Κι εμένα με πείραξε αυτός ο αποκλεισμός. Το θέμα όμως και το ματς αυτό, τελειώνουν εδώ. Δεν θέλω να επηρεαστεί η ψυχολογία σας. Θέλω να σας βλέπω από εδώ και πέρα με το κεφάλι ψηλά. Πλέον, κοιτάμε το πρωτάθλημα και το ματς που έρχεται στα Γιάννινα. Αυτός είναι πλέον ο μεγάλος και αποκλειστικός μας στόχος. Και γι' αυτό, θέλω να τα δώσετε όλα, να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής και να κατακτήσουμε τον μεγάλο μας στόχο».