Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Σε ύφεση η κυπριακή οικονομία για το 2011

Η αρνητική κατάσταση στις κατασκευές και στο εμπόριο οδήγησαν σε συρρίκνωση για δεύτερο συνεχές τρίμηνο της κυπριακής οικονομίας, η οποία παρουσιάζει ύφεση για το 2011...

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου (Cystat), η οικονομία συρρικνώθηκε σε ετήσια βάση κατά 0,5% το τέταρτο τρίμηνο, όση ήταν και η συρρίκνωση της οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του 2011.
Συγκεκριμένα, η πορεία της κυπριακής οικονομίας ήταν η χειρότερη από τις αρχές του 2010, όταν η οικονομία συρρικνώθηκε με ετήσιο ρυθμό 1%, προτού αρχίσει να εξέρχεται από την ύφεση του 2009.
Τα στοιχεία της Cystat δείχνουν ότι η οικονομία έμεινε στάσιμη, σε τριμηνιαία βάση παρουσιάζοντας μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης. Μάλιστα, η κατάσταση που παρουσιάζεται σε κλάδους όπως οι κατασκευές, η βιομηχανία και το εμπόριο είναι αρνητικοί.
Οι τομείς αυτοί, όπως και οι τομείς ηλεκτρισμού και μεταφορών, παρουσίασαν αρνητικούς ρυθμούς, αναφέρει η Cystat. Αντίθετα, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασαν οι τομείς του τουρισμού, των τραπεζών και των υπηρεσιών (δημόσια διοίκηση, εκπαίδευση, υγεία, λοιπές υπηρεσίες).

Πηγή : Newsbomb