Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

«Χιονοκούλουμα»: Που χιονίζει και που χρειάζονται αλυσίδες


«Χιονοκούλουμα»: Που χιονίζει και που χρειάζονται αλυσίδεςΤελικά ο καιρός δεν έκανε το χατήρι στους μικρούς μας φίλους που περίμεναν με αγωνία να πετάξουν σήμερα τον χαρταετό τους.
Από χθες το βράδυ ο καιρός φόρεσε ξανά το χειμωνιάτικο πρόσωπό του και από τη νύχτα άρχισε να βρέχει στα πεδινά και να χιονίζει στα ορεινά. Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα χιόνια κατέβηκαν και πιο χαμηλά.

Οι αλατιέρες έπιασαν δουλειά από νωρίς το πρωί, αφού λοιπόν ο χειμώνας επέστρεψε δριμύτερος. Από τις 04:00 τα ξημερώματα χιονίζει από Τυμφρηστό και πάνω στο δρόμο προς Καρπενήσι, όπου αλυσίδες χρειάζονται από το 62ο μέχρι το 65ο χλμ, ενώ ασθενή χιονόπτωση έχουμε αυτή την ώρα και μέσα στο Καρπενήσι, χωρίς να το έχει στρώσει ακόμα.
Έντονη χιονόπτωση είχαμε νωρίς το πρωί και στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, από το 14ο και πάνω. Αυτή την ώρα έχουμε ελαφρά χιονόπτωση, όπως και στο δρόμο προς Μπράλο χωρίς μέχρι στιγμής να χρειάζονται αλυσίδες.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με χιόνια στην εθνική οδό, όμως οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν τις «νεροπαγίδες», αφού σε πολλά σημεία κρατάει νερά, από τις έντονες βροχοπτώσεις.
Η τροχαία και η πολιτική προστασία είναι στο πόδι όλη τη νύχτα για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς και συστήνουν στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αλυσίδες γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστούν.
Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το βράδυ σταδιακά, ωστόσο ο υδράργυρος τη νύχτα θα πέσει πολύ χαμηλά και το ξημέρωμα της Τρίτης θα μας βρει με παγετό. Η θερμοκρασία θα αρχίσει και πάλι από αύριο να ανεβαίνει σταδιακά όλες τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε ηλιοφάνεια.
ΠΗΓΗ: lamiareport.gr