Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η πρωταγωνίστρια του James Bond Judi Dench χάνει την όρασή της

Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου και έχει προκαλέσει συγκίνηση στους απανταχού θαυμαστές της πρωταγωνίστριας του James Bond. Μάλιστα την πληροφορία γνωστοποίησε η ίδια η ηθοποιός σε συνέντευξή της στην Daily Mirror.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι γιατροί διέγνωσαν μια εξαιρετικά σπάνια εκφυλιστική ασθένεια, γνωστή στα ιατρικά δεδομένα ως νόσος της ωχράς κηλίδας.
 Η συγκεκριμένη ασθένεια αποτελεί μάλιστα από μόνη της το ένα τρίτο όλων των αιτίων που μπορούν να προκαλέσουν απώλεια όρασης. Η Dench βασίζεται σε άτομα του στενού οικογενειακού και φιλικού της περιβάλλοντος για να μπορεί να διαβάζει. 
«Πλέον ή η κόρη μου ή ο μάνατζέρ μου ή κάποιος φίλος που με βοηθάει να κατανοήσω το κείμενο. Αλλιώς πρέπει να το φανταστώ. Το πιο ενοχλητικό από όλα πάντως είναι όταν βγαίνω έξω για φαγητό που ούτε τον κατάλογο μπορώ να δω καλά, ούτε το πρόσωπο που κάθεται απέναντί μου. Αυτό είναι κάτι που το ζω για πρώτη φορά στην ζωή μου», δήλωσε η 77χρονη Dench, η οποία παρ’όλα αυτά δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. «Κάτι τέτοιο θα με οδηγούσε στον θάνατο», πρόσθεσε.
Η Dench έκανε το ντεμπούτο της το 1957 και μάλιστα όχι στον κινηματογράφο, αλλά στο θέατρο. Εχει κερδίσει δεκάδες βραβεία τόσο επί βρετανικού εδάφους, όσο και παγκοσμίως με αποκορύφωμα το 1998 που κέρδισε το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου για την ταινία Shakespeare in love.