Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Ισόβια για τον πατέρα που βίασε και σκότωσε το 1,5 έτους παιδί του

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος αθίγγανος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου και της ενδοοικογενειακής επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Το φρικτό γεγονός διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια της 3χρονης κόρης του, μέσα στην παράγκα όπου διέμενε μαζί με τη γυναίκα του και τα συνολικά τέσσερα παιδιά τους, στον οικισμό αθίγγανων της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης.  
Αφορμή για τη φρικτή δολοφονία, που έλαβε χώρα πέρσι το Μάρτιο, ήταν μία δόση ηρωίνης, την οποία έριξε στο έδαφος το βρέφος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Ο δράστης, αφού βίασε το βρέφος, το χτύπησε επανειλημμένα με ξύλο στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος, με αποτέλεσμα το θάνατο του. Στη συνέχεια, χτύπησε και την 3χρονη κόρη του, που παρακολουθούσε έντρομη το ειδεχθές έγκλημα.
Λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές στην περιοχή του σταθμού των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. «Δεν θυμάμαι τίποτα. Αν το έκανα ζητώ συγγνώμη από τη γυναίκα μου» είπε, ψύχραιμος, κατά την απολογία του στο δικαστήριο, επικαλούμενος ότι είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η συνολική εκτιτέα ποινή θα είναι τα 25 έτη. Να σημειωθεί ότι ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών κατά την ακροαματική διαδικασία, καθώς υπήρχαν φόβοι για επεισόδια από συγγενείς της οικογενείας του- όπως κατά την προσαγωγή του πριν από έναν χρόνο στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης- αλλά τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκαν ούτε συγγενείς ούτε η γυναίκα του.