Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

BILL AMERICANO Σε ένα ακόμα άρθρο !!! ΝΒΑ RULEZ!!!

Το ΝΒΑ μπαινει πλεον στην τελικη του ευθεια μεχρι τη ληξη της κανονικης περιοδου. Σε τρεις μερες ληγει η προθεσμια για τις ανταλλαγες και όπως γινεται ευκολα αντιληπτο, ολες οι ομαδες κινουνται σε ¨μετεγγραφικους¨ρυθμους. 

Στο θεμα του Dwight Howard, που εχει απασχολησει ολη τη χρονια το ΝΒΑ, φαινεται πως από πλευρας Orlando δεν υπαρχει καποια αλλαγη και ετσι ο καλυτερος σεντερ του ΝΒΑ θα περαμεινει τουλαχιστον μεχρι το τελος της χρονιας ¨μαγος¨.
Επισης καποιες φημες που εχουν διαρρευσει οσον αφορα τον Deron Williams, και πιθανη μετακινηση του το καλοκαιρι στην πατριδα του το Texas και τους Dallas Mavericks, εχουν περιπλεξει ακομα περισσοτερο τα πραγματα.
Μπαινοντας ουσιαστικα στο τελευταιο κομματι της σεζον, θα προσπαθησουμε να αναλυσουμε τα δεδομενα και να προκρινουμε τα φαβορι για τα βραβεια που δινονται στο τελος της κανονικης περιοδου, ξεκινωντας από τον rookie της χρονιας. Για το συγκεκριμενο βραβειο, μεχρι προτινος γινοταν μεγαλη μαχη αναμεσα σε Kyrie Irving και RikiRubio, όμως μετα τον σοβαρο τραυματισμο του Ισπανου γκαρντ, το αδιαφιλονικητο φαβορι είναι ο αποφοιτος του Duke.     
Ας δουμε τους πεντε καλυτερους rookie της φετινης χρονιας:

5) Derrick Williams( 8.5 ποντοι, 4.6 ριμπ.) Υπηρχαν πολλοι ακομα rookies που θα μπορουσαν να βρισκονται στη θεση του νουμερο 2 του φετινου draft. Ο Williams κανει μια συμπαθητικη αρχη στον μαγικο κοσμο του ΝΒΑ, χωρις να εχει τα φοβερα στατιστικα. Όμως, επιλεγεται σε αυτή τη θεση για οσα δειχνει ότι μπορει να πετυχει με τον αναλογο χρονο συμμετοχης. Είναι φοβερα ταλαντουχος, συμμετειχε και στον διαγωνισμο καρφωματων στο προσφατο all-star game. Δεν θα πρεπει αλλωστε να ξεχναμε ότι εγινε draft από μια ομαδα με γεματη frontline ( Love, Pekovic, Beasley, Randolph, Milicic) και δεν είναι ευκολο να βρει μεγαλο χρονο συμμετοχης. Παρολα αυτά η δυνατοτητα του να παιξει τοσο ως 3 οσο και ως 4 εξισου καλα, τον καθιστα πολύ σημαντικο για οποιαδηποτε ομαδα. Αυτό αλλωστε αποδεικνυει και η προθεση των Timberwolves να παραχωρησουν με ανταλλαγη τον Beasley, ετσι ώστε να δωθει πρωταγωνιστικος ρολος στον Williams. Ετσι, λοιπον, ολοι περιμενουμε ο Williams να εξελιχθει σταδιακα  σε έναν πολύ σπουδαιο παικτη, ενώ μια πιθανη συμμετοχη του στα playoffs, θα του δωσει και μοναδικες εμπειριες για τη συνεχεια της καριερας του.

4) Marshon Brooks( 14 ποντοι,3.8 ριμπ.) Όταν ο αποφοιτος του Providence δηλωνε συμμετοχη στο draft, ολοι μιλουσαν για έναν εκρηκτικο σκορερ, κατι που επιβεβαιωθηκε και με την εισοδο του στο ΝΒΑ. Ο γκαρντ των Nets είναι 2ος σκορερ πισω από τον Ιrving αναμεσα στους rookies, και δειχνει ότι εχει όλα τα φοντα να εξελιχθει σε έναν σπουδαιο παικτη. Παρολα αυτά, τον τελευταιο καιρο δειχνει να περναει μια μικρη καμψη στην αποδοση του, κατι ισως λογικο, αφου εχασε και περιπου 2 εβδομαδες λογω  τραυματισμου και δεν εχει επανελθει πληρως. Ο προπονητης του Avery Johnson, δειχνει να τον εμπιστευεται πληρως, ενώ και ο Deron Williams εχει εκφραστει με τα καλυτερα λογια για αυτόν. Ο Brooks λοιπον, βρισκεται στο καταλληλο περιβαλλον για να δουλεψει απερισπαστος, ετσι ώστε να εξελιχθει από σκορερ σε ολοκληρωμενο παικτη.

3) Isaiah Thomas( 9.3 ποντοι, 3.1 ασιστ) Ισως η μεγαλυτερη εκπληξη του φετινου draft. Επιλεχθηκε τελευταιος!! στο νουμερο 60 και κατεληξε μεσω Chicago και Milwaykee, στους Sacramento Kings. Εκει συμφωνα με την πληθωρα γκαρντ που υπηρχε (Evans, Thornton, Salmons) αλλα και το μεγαλο θορυβο που δημιουργηθηκε γυρω από το ονομα του Jimmer Fredette, ηταν φυσικο να μην βρει σχεδον καθολου λεπτα συμμετοχης. Όμως ο rookie από το πανεπιστημιο της Washington, καταφερε σταδιακα να καθιερωθει στην αρχικη πενταδα των Kings, κερδιζοντας την εμπιστοσυνη του νεου προπονητη Keith Smart. Αν και μικρος στο ματι(μολις 1.75 υψος), στους 12 αγωνες που βρισκεται στην αρχικη πενταδα σημειωνει μεσο ορο 14.1 ποντους, 4.8 ασιστ. 3.2 ριμπ., 1 κλεψιμο, ενώ παραλληλα σουταρει με 44% στα τριποντα και 94% στις βολες. Πλεον μενει να δουμε αν η αποδοση αυτή του Thomas μπορει να συνεχιστει, ή αν ηταν απλως ένα πυρετεχνημα που θα ξεφουσκωσει οσο οι ομαδες προσαρμοζονται στο παιχνιδι του.

2) Riki Rubio( 10.6 ποντοι, 4.2 ριμπ.,8.2 ασιστ, 2.2 κλεψ.) Η πολυαναμενομενη αφιξη του Riki στο ΝΒΑ, επιβεβαιωσε τις μεγαλες προσδοκιες που ειχαν δημιουργηθει για αυτόν. Αγωνιζομενος από τα 16 του στην Ευρωπη, εφτασε στο ΝΒΑ πιο ωριμος από ποτε, ενώ ειχε την τυχη να συμβαλλει και στην αναγεννηση της Minnesota, η οποια από το δευτερο χειροτερο ρεκορ στο ΝΒΑ, εφτασε να διεκδικει την εισοδο στα Playoffs. Αν και παρουσιασε καποια προβληματα οσον αφορα στο σκοραρισμα και ειδικα στο μακρινο σουτ (σουταρε με 35%) εντουτοις η ικανοτητα του να οργανωνει και να ελεγχει το ρυθμο του παιχνιδιου, τον καθιερωσε αμεσως στα ματια ολων, ως έναν από τους καλυτερους Point Guard στο ΝΒΑ. Μεχρι και τον τραυματισμο του,( σε συγκρουση με τον Kobe Bryant) στην ηττα από τους Lakers, διεκδικουσε τον τιτλο του rookie of the year από τον Irving. Πλεον, μετα τον πολύ σοβαρο τραυματισμο που θα τον κρατησει εκτος δρασης για 6-9 μηνες, βασικος στοχος του είναι να γυρισει του χρονου εξισου δυνατος και να συνεχισει με τον ιδιο δυναμικο τροπο που ξεκινησε την καριερα του στο ΝΒΑ.

1) Kyrie Irving( 18.4 ποντοι, 3.6 ριμπ.,5.4 ασιστ) Το μεγαλυτερο ταλεντο του φετινου draft και το αδιαφιλονικητο φαβορι για τον τιτλο του ρουκι της χρονιας. Ο αποφοιτος του Duke ηρθε να καλυψει το κενο στις καρδιες των οπαδων του Cleveland, μετα τη φυγη του Lebron James, και να γινει ο νεος ηγετης των Cavaliers. Μετα την περσινη τραγικη χρονια, και το χειροτερο ρεκορ στο ΝΒΑ, με την προσθηκη του Kyrie, οι Cavaliers μαχονται ξανα για την εισοδο τους στα playoffs. Δεν είναι μονο το γεγονος ότι σκοραρει πολύ, αλλα σουταρει και με εκπληκτικα ποσοστα (48% στα σουτ, 40% στα τριποντα, 87% στις βολες), ενώ δεν δισταζει να παιρνει πρωτοβουλιες στην τελευταια περιοδο στα κρισιμα σημεια. Πλεον οι ιθυνοντες των Cavaliers, εχουν ως μοναδικο στοχο να πλαισιωσουν τον Irving με τους καταλληλους παικτες, για να μπορεσουν και παλι μεσα στα επομενα χρονια να πρωταγωνιστησουν. Όπως εχουμε αναφερει, δεν θα πρεπει να ξεχναμε ότι η καριερα του Irving είναι πολύ συντομη, καθως στο κολεγιο ειχε αγωνιστει μολις σε εντεκα παιχνιδια, λογω τραυματισμου, επομενως αποκτωντας σταδιακα εμπειριες, μπορει να εξελιχθει σε έναν μεγαλο σταρ.

Αλλοι αξιολογοι ρουκι: Iman Shumpert(New York Knicks), Kenneth Faried( Denver Nuggets), Brandon Knight(Detroit Pistons), Kemba Walker( Charlotte Bobcats), Klay Thompson (Golden State Warriors), Tristan Thompson(Cleveland Cavaliers).
Προβλεψη:Κyrie Irving Ηταν το φαβορι για την κατακτηση του βραβειου.Πλεον μετα τον τραυματισμο του Rubio, ουσιαστικα παιζει μονος του, και θα είναι εκπληξη μεγατονων αν καποιος άλλος κερδισει το βραβειο.