Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ξυρίζεται με... φτυάρι και τσεκούρι!

Ξυρίζεται με... φτυάρι και τσεκούρι!Χρησιμοποιεί ένα φτυάρι ή ένα τσεκούρι για να ξυρίσει το πρόσωπό του! Ο λόγος για τον Alexander Karpenko, έναν 35χρονο καθηγητή Αγγλικών από τη Ρωσία, ο οποίος δεν έχει πιάσει ποτέ στα χέρια του ξυράφι...

Ο πρωτότυπος αλλά και επικίνδυνος αυτός τρόπος που έχει υιοθετήσει ο καθηγητής για να ξυρίζεται έχει τις... ρίζες αρκετές σελίδες της ιστορίας πίσω...
Τότε που ο παππούς του, του διηγιόταν ιστορίες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε, που όπως έλεγε στο μικρό Alexander οι άνδρες χρησιμοποιούσαν διάφορα αιχμηρά αντικείμενα για το ξύρισμα στο πεδίο της μάχης. Έτσι, λοιπόν, σε ηλικία 16 ετών ο Alexander πήρε ένα ψαλίδι και ξεκίνησε με ιδιαίτερη προσοχή να ξυρίζεται. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο καθηγητής δεν θα έπιανε ποτέ στα χέρια του ξυραφάκια και θα μετέτρεπε την καθημερινή του συνήθεια σε επικίνδυνη αποστολή.
Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος την πρώτη φορά που τον είδε η γυναίκα του να ξυρίζεται με ένα τσεκούρι τρόμαξε, καθώς πίστεψε πως ο άνδρας της ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του.
Μάλιστα, οι μαθητές του, οι οποίοι γνωρίζουν την περίεργη συνήθεια που έχει από μικρός, του ζητούν να τους δείξει πως μπορεί κανείς να ξυριστεί με ένα φτυάρι. Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται καθώς υποστηρίζει πως είναι μία πολύ επικίνδυνη τεχνική, από την οποία πολλές φορές τραυματίζεται.