Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

"Κούρεμα" στο σεξ λόγω μνημονίου!

Σοβαρές συνέπειες λόγω του μνημονίου στη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων, διαπιστώνει έρευνα της ALCO στην Αττική για λογαριασμό της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Λιγότερο σεξ και δραματική μείωση των γάμων, με εξίσου αύξηση της απίστίας, είναι τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε.
Σύμφωνα με την έρευνα, το τελευταίο τρίμηνο η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών των Ελλήνων μειώθηκε σε ποσοστό 34%, ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά το 47% όσον αφορά στην επαγγελματική τους ζωή και 46% στις διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών.
Περισσότερο φαίνεται να επηρεάζονται οι ψηφοφόροι της δεξιάς παράταξης (58%), συγκριτικά με αυτούς της αριστεράς σε ποσοστό 33%.
Η έλλειψη διάθεσης για σεξ ερμηνεύεται από το άγχος και την ανασφάλεια, ενώ η σεξουαλική απιστία από την αμφισβήτηση του θεσμικού μοντέλου.
Σήμερα, οι περισσότεροι Έλληνες αμφισβητούν την πολιτική εξουσία και τους θεσμούς που αυτή υποστηρίζει, με αποτέλεσμα η αμφισβήτηση αυτή να περνά στην προσωπική τους συμπεριφορά και στις ερωτικές τους επιλογές.
Οι άνδρες σε ποσοστό 36% (σε έρευνα του 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 18%) και ηλικία 55- 64 ετών και οι γυναίκες σε ποσοστό 27% οδηγήθηκαν στην απιστία εξ΄αιτίας των σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων που αναδύθηκαν μετά την κατάρρευση των οικονομικών δεδομένων που υπήρχαν στην οικογένεια.
Η μόνη σταθερή αξία η οποία αντέχει στη δοκιμασία του μνημονίου είναι η φιλία η οποία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις συνέπειές του.

Πηγή : enikos