Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Ο Γ.Παπανδρέου τα ρίχνει όλα στη «κακή Ευρώπη»!

Κάνει πως δεν καταλαβαίνει για τις δικές του ευθύνες, όπως προκύπτουν και από την εξεταστική για το έλλειμμα.
Η κρίση είναι ευρωπαϊκή και αυτό το παραδέχονται πλέον οι περισσότεροι αναλυτές.

Η «γερμανοποίηση» της Ευρώπης , τα σκληρά μέτρα λιτότητας στις χώρες του Νότου, η άρνηση για έκδοση ευρωομολόγων και η αδυναμία άμεσης αντίδρασης σε βασικά θέματα χαρακτηρίζουν την σημερινή Ευρωζώνη.

Σε όλα αυτά έχει βρει αποκούμπι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε όλες τις τελευταίες ομιλίες, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει για τις δικές του ευθύνες, όπως προκύπτει και από την εξεταστική για το έλλειμμα που συνεδριάζει αυτές τις μέρες.

Ενδεικτικές είναι οι σημερινές του δηλώσεις στην εκδήλωση στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Στρασβούργο μαζί με τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν έδωσε αρκετό χρόνο στην Αθήνα για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και ότι το πρόγραμμα λιτότητας είναι "ένα είδος τιμωρίας".

"Είπα στην Ευρώπη: δώστε μας χρόνο για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στη διάρκεια συζήτησής του στο Στρασβούργο με τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ. "Η Ευρώπη έχει κάνει βήματα, όμως δεν πήγε προς τη σωστή κατεύθυνση", πρόσθεσε.

"Η συντηρητική Ευρώπη απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι πολίτες της --είτε είναι Έλληνες, είτε Πορτογάλοι ή Γάλλοι--να προστατευθούν σε αυτή τη μετάβαση που πρέπει να φέρουμε σε πέρας", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

"Ναι, είδαμε την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά επίσης και πολύ πόνο. Θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει με έναν τρόπο που να μην τιμωρεί τους ανθρώπους", σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός. Το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα "έχει γίνει ένα είδος τιμωρίας", σημείωσε.
Κάποιος πρέπει να θυμίσει στον κ. Παπανδρέου ότι δεν πιέστηκε να σύρει τη χώρα άρον άρον στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να υπογράψει εν μια νυκτί ένα πρόγραμμα, το οποίο όλοι τώρα χαρακτηρίζουν αποτυχημένο ….
Επίσης ότι οι ατυχείς δηλώσεις για την πορεία της Ελλάδας έδιναν πάτημα στους εταίρους μας να υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τη χώρα μας, η οποία μετά από δύο χρόνια Μνημόνιο σε μια όντως προβληματική Ευρώπη, είναι το «μαύρο» πρόβατο.
Πάντως ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ακόμη πιο επιζήμια για τους Έλληνες απ' ό,τι η παραμονή στο κοινό νόμισμα παρά τις μεγάλες θυσίες. "Οι συντάξεις μας μειώθηκαν κατά 30%, όμως χωρίς το ευρώ θα είχαν μειωθεί κατά 70%", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου....

Πηγή : newsbomb