Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μονομαχία Λουκά – Αλέξη!

«Μαχαίρια» έβγαλαν, την Παρασκευή, Παπαδήμος –Τσίπρας στη Βουλή, με φόντο το «κούρεμα» των ομολόγων και την αντίστοιχη οικονομική ζημία σε μικροομολογιούχους, δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και ασφαλιστικά ταμεία.

«Εάν ακολουθούσαμε αυτό που θέλατε, και δεν συνάπταμε νέα δανειακή σύμβαση, η χώρα θα είχε οδηγηθεί στην καταστροφή» είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην επίθεση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Μνημόνιο και το «κούρεμα».


Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης μικροομολογιούχοι ή ασφαλιστικά Ταμεία που κατείχαν ελληνικά ομόλογα.


Παρ’ όλα αυτά, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι η Πολιτεία, τα έχει στηρίξει και θα τα στηρίζει, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.


«Η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής πέθανε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για πλιάτσικο στα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικροομολογιούχους.


Άστραψε και βρόντηξε, όμως, στη συνέχεια, όταν ανέφερε ότι «οι κ.κ. Προβόπουλος και Βενιζέλος καταλήστεψαν». δημόσιους οργανισμούς, ΝΠΔΔ, πανεπιστήμια και νοσοκομεία.


Από τα πυρά Τσίπρα δεν γλίτωσε ούτε ο Πρωθυπουργός, για τον οποίο είπε : «Μετά το τέλος της θητείας της κυβέρνησης θα επιστρέψετε στη θαλπωρή της ακαδημαϊκής ιδιότητας και θα πείτε “ευτυχώς που δεν έσκασε στα χέρια μου η βόμβα”.