Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ για την βία στα ελληνικά γήπεδα!Εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα σε περίοδο ύφεσης και κρίσης εξακολουθούν να πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι για τη φύλαξη των γηπέδων από την αστυνομία, με τα γνωστά αποτελέσματα.


Ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να επιβαρύνεται με μεγάλα ποσά, την ώρα που τα γήπεδα εξακολουθούν να καταστρέφονται.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», μόνο την περίοδο 2009-2010 χρησιμοποιήθηκαν στα γήπεδα 107.724 αστυνομικοί με συνολικό κόστος 10.341.504 ευρώ, ενώ πέρυσι 132.015 με κόστος 12.673.440 ευρώ.
Υπολογίζεται ότι κάθε αστυνομικός κοστίζει 95 ευρώ, που αντιστοιχούν στο άθροισμα της αμοιβής του για την ημερήσια εργασία και την εργασία του σε ημέρες αργιών.

Σύμφωνα με το news247.gr,  μεγάλο μέρος του κόστους επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ έμμεσα επιβαρύνονται και οι ομάδες.

Ως ανταπόδοση για τα μέτρα ασφαλείας, το 10% του τηλεοπτικού συμβολαίου της Σούπερ Λίγκας πηγαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία των αστυνομικών, ενώ καταβάλλεται και ποσοστό επί των πωλήσεων των εισιτηρίων που πέρσι απέφερε έσοδα 1.837.000 ευρώ.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, τα γήπεδα παραμένουν επικίνδυνα και μικρές οργανωμένες ομάδες, εμποδίζουν χιλιάδες κόσμου να απολαύσουν με ασφάλεια τον βασιλιά των σπορ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα θλιβερά επεισόδια που σημάδεψαν το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, όπου χρησιμοποιήθηκαν 1.800 αστυνομικοί.

Παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, μερικές εκατοντάδες κουκουλοφόροι κατάφεραν να καταστρέψουν το Στάδιο και να διακόψουν το ματς, ενώ οι συλλήψεις που έγιναν ήταν λιγοστές σε σχέση με την έκταση των επεισοδίων και οι περισσότερες άσχετες με την καρδιά των γεγονότων.