Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Α. Διαμαντοπούλου: Μετά τα βιβλία, η ναυτιλία

Από αποτυχία σε αποτυχία οδηγείται η Άννα Διαμαντοπούλου, που μπορεί να πίστεψε ότι με τη μετακίνησή της στο υπουργείο Ανάπτυξης θα ξεχνιόταν η ιστορία με τα σχολικά βιβλία, η πραγματικότητα όμως ήρθε γρήγορα να τη διαψεύσει.

Η συνάντηση της κ. Διαμαντοπούλου με τους εκπροσώπους της ΠΝΟ οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα πλέον οι ναυτεργάτες να προχωρούν στις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα ολόκληρα νησιά θα παραμείνουν αποκλεισμένα από την ηπειρωτική Ελλάδα. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα της συνάντησης, στην οποία μετείχε και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης και γενικοί γραμματείς υπουργείων, υπήρξε κατά στιγμές ηλεκτρισμένο.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς υποστήριξε ότι δεν άκουσε λύση για τα προβλήματα των ναυτεργατών ενώ κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία ότι δεν διαθέτει ούτε σχεδιασμό, ούτε προγραμματισμό για τα προβλήματα που αφορούν τα ζητήματά τους.
Απεργίες τη Δευτέρα
Ήδη, πριν τη συνάντηση, που ξεκίνησε στις 2.30 το μεσημέρι οι ναυτεργάτες είχαν διαμηνύσει ότι δεν θα υποχωρούσαν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους.
Έτσι, οι ναυτεργάτες θα προχωρήσουν κανονικά στην εξαγγελθείσα απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ που ξεκινά τη Δευτέρα.
Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΝΟ, η κ. Διαμαντοπούλου συναντά στο κτίριο της ακτής Βασιλειάδη αντιπροσωπεία των ακτοπλόων.