Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ενδιαφέρον των Ρώσων για τη Χαλκιδική

Θετική λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για τον προορισμό μας από την αγορά της Ρωσίας, θεωρείται η παρουσία της Χαλκιδικής στη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ 2012 που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 21 Μαρτίου.
Η Χαλκιδική συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπου ήταν μία από τις 6 τιμώμενες περιοχές.
Στην έκθεση συμμετείχαν από την Χαλκιδική μεγάλες τουριστικές μονάδες και τουριστικά γραφεία με δικό τους stand μέσα στο περίπτερο του ΕΟΤ και μεμονωμένοι ξενοδόχοι που εξυπηρετήθηκαν και έκαναν τις συναντήσεις τους στο stand της Χαλκιδικής. Άξια λόγου η επιβλητική συμμετοχή του Mouzenidis Travel με διώροφο περίπτερο δίπλα από αυτό του ΕΟΤ .
Μεγάλη ήταν η ζήτηση για έντυπο & οπτικοακουστικό υλικό καθώς επίσης και γενικών πληροφοριών της Χαλκιδικής, τα οποία δόθηκαν από την ρωσόφωνη υπάλληλο του Οργανισμού, με καταγωγή από τη Χαλκιδική.
Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος συμμετείχε και έκανε χαιρετισμό μαζί με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Κολέτσο, στην παρουσίαση του καταλόγου για το 2012 του Mouzenidis Travel, έδωσε συνέντευξη στο TTG RUSSIA και είχε συζητήσεις για την έναρξη ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) με την κα Basyrova Anna από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρωσίας.
Επίσης ο κ. Τάσιος ενημερώθηκε από τον Γενικό Πρόξενο και το Γ.Γ. του ΕΟΤ ότι τον Ιούνιο θα υπογραφεί μία συμφωνία ανάμεσα σε Ε.Ε. – Ρωσία για την διευκόλυνση μετακίνησης για 180 ημέρες το έτος, χωρίς βίζα σε όσους θα διαθέτουν νέα διαβατήρια με βιομετρικά στοιχεία. Έως τότε το Υπουργείο Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες για μικρή χαλάρωση των διαδικασιών χορήγησης της βίζας.
Στα θετικά στοιχεία που προέρχονται από την ρωσική αγορά είναι ότι έως τις 20 Μαρτίου υπάρχει αύξηση κατά 19%, σε σχέση με το 2011, της έκδοσης βίζας μετά από ενημέρωση του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στη Ρωσική πρωτεύουσα.
Το κλίμα στη ρωσική αγορά είναι πολύ καλό και ενώ πέρυσι είχαμε περίπου 100.000 Ρώσους στη Χαλκιδική, βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων, εκτιμούμε ότι φέτος θα έχουμε ικανοποιητική αύξηση 10%.